SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Güçlü Olmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2012 yılı değerlendirme toplantısı, İtfaiye Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, İtfaiye Müdürü M.Hanifi Acar, bazı daire müdürleri ile itfaiye personeli katıldı.

Toplantıda konuşan İtfaiye Müdürü M. Hanifi Acar, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte itfaiye teşkilatının sorumluluklarının daha da arttığını söyledi.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün son bir yılını değerlendiren M. Hanifi Acar, “İtfaiye Müdürlüğümüz son yılarda gençleşti. Genç ve dinamik bir ekip oluşturuldu. Şu anda 103 personelle Malatya’ya hizmet ediyoruz. Araç parkımıza biri 28 metre merdivenli, biride 24 metre merdivenli son itfaiye teknolojilerine sahip araçları kattık. Yine 9 ton su kapasiteli bir araç aldık. Araç ve gereçlerimizi yenilendik. 

Yaşanabilecek her olaya araç- gereç bakımından hazırız. Bölgemizin en tecrübeli ve bilgili su altı arama kurtarma timini bünyemizde bulunduruyoruz. Sel ve su baskınlarında kullanmak için son teknolojiye sahip ithal 10 adet dalgıç pompası aldık” dedi. 

Araç ve gereçlerin yenilenmesi kadar eğitime de büyük önem verdiklerini belirten Acar, “İtfaiye personelimize il dışından gelen uzmanlar tarafından temel itfaiyecilik, trafik kazalarına müdahale gibi konularda eğitimler verdik. Bunun yanında personelimize doğalgaz yangınları, ilk yardım eğitimi, sürücü ve yaya eğitimi ile su altı arama kurtarma eğitimlerinin verilmesini sağladık. Vatandaşlarımızı da bilgilendirmek için çeşitli eğitim programları ve uygulamalarda bulunduk. 2012 yılı içerisinde 33.500 vatandaşımıza temel yangın eğitimi verdik. Buradaki amacımız vatandaşlarımızı bilinçlendirerek daha kötü olayların önüne geçmektir” dedi.

Son yıllarda ilimizde inşaat sektöründe site türü yapılaşmanın yaygınlaştığını ifade eden Acar, “Yeni yapılan bazı sitelerin girişleri itfaiye araçlarının geçişine imkan vermeyecek şekilde yapılıyor. Bu da zaman zaman sıkıntılara yol açıyor. Bu nedenle inşaat yaptıracak olan hemşehrilerimiz, proje aşamasında bizlere müracaat ettikleri takdirde bu konular hakkında kendilerine ayrıntılı bilgi verip, yardımcı oluruz” dedi. 

İtfaiye Müdürlüğünün mücavir alan dışına da hizmet ettiğini vurgulayan Acar,  İtfaiye Teşkilatının 2012 yılında 711 yangın olayına, 77 trafik kazasına, 48 bahçe-orman ve anız yangınına, 5 boğulma vakasına müdahale ettiğini sözlerine ekledi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın İtfaiye Teşkilatını güçlendirmek için bütün imkanları seferber ettiğini belirten Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, itfaiye teşkilatının gençleştiğini, araç ve gereç bakımdan son teknolojiye sahip bir teşkilat olduğunu söyledi.

İtfaiye Teşkilatının, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla beraber iş yükünün artacağına değinen Bozkurt, “Malatya’nın en uzak köşesindeki yangından da artık bu teşkilatımız sorumlu olacak. Bu nedenle daha hazırlıklı ve bilinçli halde olmamız gerekiyor. Ekiplerimizi ve araç gereçlerimizin sayısını artıracağız. Yangın, doğal felaket ve benzeri istenmedik olaylarda itfaiye teşkilatımız daima dinamik, güçlü ve hazır bir yapıda olmalı. Biz bu yapıyı oluşturmak için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız da artık Büyükşehir itfaiyecisi olmanın algısıyla kendini yetiştirmeli. Çünkü itfaiyeci arkadaşlarımızın görevi yangına müdahale etmek olduğu gibi, en önemli görevi insan hayatını kurtarmaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız