SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Hızlı Hareket Edeceğiz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:35
'Daha Hızlı Hareket Edeceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı, Merkez İlçe Belediye Başkanları ve ilçe Belediye Başkanları ile Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

Düzenlenen toplantı sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; ”Malatya’mıza gerçekten TOKİ’nin çok önemli yatırımları olmuştur. Devlet Hastanesi, Stadyum ve Beydağı yamaçlarındaki kentsel dönüşüm projeleri TOKİ’nin önemli yatırımlarından bazıları. Bu bölgelerimizde yaşanan sıkıntıları TOKİ başkanımıza ilettik. TOKİ Başkanımız incelemelerde bulunmak üzere ekibini daha önceden Malatya’ya göndermişti. TOKİ Başkanımız iki gündür yoğun bir şekilde Malatya’mızda çalışmalarını sürdürüyor. Dün Akçadağ ve Darende ilçelerimize ziyaretlerimiz oldu. Bu ilçelerimizde TOKİ’nin yapacağı ve yapmış olduğu çalışmaları yerinde gördük. Bugünde Pütürge ilçemizi ziyaret edeceğiz” dedi. 

Kentlerin yeniden şekillendiği bir süreç içerisinde olduklarını belirten Milletvekili Mustafa Şahin, “ TOKİ Malatya’mızda özellikle Beydağı yamaçlarında gecekondulaşmanın önüne geçme noktasında gerçekten önemli bir şans. Şehrimizin diğer mahallelerinde ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere bir alan teması yapalım diye daha önceden TOKİ başkanımızla görüşmüştük. Sorunları yerinde tespit etmek amacıyla iki gündür buradalar. Amacımız yaşanabilir kentler noktasında önümüzdeki engelleri ne kadar süratli bir şekilde çözebilirsek o kadar insanlarımızı rahatlatmış oluruz” şeklinde konuştu. 

Malatya’nın  TOKİ’den çok önemli yatırımlar aldığını belirten Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, “850 yataklı Devlet Hastanemiz başta olmak üzere beş ilçemizde hastanelerimizi TOKİ yapıyor. Kentsel dönüşüm çerçevesinde sosyal konutların yapımı yine TOKİ tarafından gerçekleştirilmekte. Baydağı’ndaki kentsel dönüşümle birlikte çevreyolu altında da kentsel dönüşüm yapılabilir mi? Malatya deprem bölgesinde özellikle ilçelerimizde kentsel dönüşümü mutlaka başlatmamız lazım. Her ilçemizde belediye başkanlarımız kendi alanlarında çalışmalar başlatmalı ve kentsel dönüşüm yapılabilecek alanlar belirlenmeli, kısa süre içerisinde de kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmalı” dedi.  

Malatya’ya her gelişinde Malatya’nın büyük değişim içinde olduğunu belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “ TOKİ olarak Büyükşehirlerde, Anadolu’da ve ilçelerimizde nitelikli sosyal konut üretiyoruz. Türkiye’nin 2023 vizyonuna yakışır bir şekilde geçmişte olduğundan daha kaliteli konutlar üretmek için çalışıyoruz. Sosyal konut üretiminde daha hızlı hareket edeceğiz, daha nitelikli ve yöresel mimariye dikkat ederek, bölgedeki gelişen şehir kültürüne katkı sağlamaya çalışacağız. TOKİ olarak Belediyelerimizle iç içe olmak, belediye başkanlarımızın bu konudaki çalışmaları ile ilçelerine yönelik beklentileri konusunda destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Anemon Oteli’nde düzenlenen toplantıya TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra AKP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, TOKİ yöneticileri, daire başkanları ve şube müdürleri eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız