SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha İleri Götüreceğinize Eminim"

0
Güncellendi - 2016-08-08 22:14:07
A- A+ PAYLAŞ

  • İnönü Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof.Dr. Kızılay, görevi devraldıktan sonra ilk ziyaretini Vali Toprak'a yaptı

İnönü Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’ten  görevi devraldıktan sonra ilk olarak Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Kızılay,”İnönü Üniversitesi Rektörlüğünü önceki rektörümüzden bugün devir teslim aldık. 15 Temmuz'da ülkemizde hain bir darbe teşebbüsü yapıldı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu darbe teşebbüsünü yerle bir etti. Fakat bunun uzantılarını her yerden söküp atmamız gerekiyor.  Bizim de birinci vazifemiz; bütün hedeflerimizin hemen önünde ve acil konu olarak bu FETÖ yapılanmasının üniversitemizdeki ayağıyla ilgili çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde yaparak sonuçlandırmak olacaktır.

Sayın Valimize, ilk ziyaretimi gerçekleştirerek hem görevi teslim aldığımı kendilerine iletmek hem de kendilerinin bu hassas süreçte bilgi ve birikiminden yararlanarak bu süreci çok hızlı ve etkili bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla desteklerini talep etmeye geldim.

Üniversitemizde bu acil işimizden sonra ekibimizi kurarak üniversitemizi bilimde, sanatta ve eğitimde ülkemizin en iyi üniversitelerinden birisi yapmak hedefindeyiz.” dedi.

Vali Toprak da, Rektör Prof. Dr. Kızılay’a  “Hoş geldiniz, rektörlüğünüzün bir taraftan Üniversitemize, tüm üniversite çalışanlarımıza, bilimsel çalışma alanına, öğretim üyelerimize ve tüm akademik kadroya diğer taraftan da İnönü Üniversitemizin bulunduğu şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Sizin alanınızda yetkin, deneyimli bir hoca olduğunuzu biliyorum. Bu anlamda birikiminizi, deneyiminizi İnönü Üniversitesi'nin gelmiş olduğu noktadan alarak daha ileri bir noktaya götüreceğinizden eminim.

Ayrıca İnönü Üniversitesi'ni ülkemizdeki üniversiteler ve dünya üniversiteleri içerisinde önemli bir noktaya taşımak için tüm kesimlerle elbirliğiyle çalışacağınızdan da eminim.

Bu noktada bizler de sizin, üniversitemizin akademik kadrosunun yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Şüphesiz ki üniversitenin kentle bütünleşmesi ve bu bütünleşme sağlanırken bilime, teknolojiye, bilgi üretimine, üretilen bilginin daha ileri noktalara, patentte, buluşa, tescile gidecek şekilde ve onun da üretimde çıktısını görecek şekilde bir entegrasyona gitmesi gerekiyor. Üniversitemiz bünyesindeki teknopark'ın daha da geliştirilmesi ve tüm alana açılması da zannedersem sizin önemli görevlerinizden birisi olacaktır.

İnönü Üniversitemizi mevcut durumundan çok daha iyi bir noktaya getireceğinize, ciddi katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Turgut Özal Tıp Merkezi, ülkemizin önemli bir Sağlık Merkezi, bu merkezin daha da güçlenmesi, özellikle uluslararası arena'da çevremizdeki ülkelerden daha fazla hasta alıp teşhis, tedavi ve diğer unsurlarıyla birlikte üniversitemize ve ilimize katkılar sağlanması da önemli.

Sizin de içinde uzun süre bulunduğunuz Tıp Fakültesi açısından baktığımızda; Karaciğer nakli konusunda bir hastanenin kurulması çok önemli olmuştur. Herhalde Onkoloji Hastanesi konusunda da önemli çalışmalarınız olacaktır,  Aslında tüm bu çalışmalar gerek sosyal bilimleri, gerek fen bilimlerini, gerekse de tıp bilimini de kapsayacak şekilde tüm alanlarda hem öğrencilerimizi, hem öğretim üyelerimizi hem de akademik kadroyu içine alarak İnönü Üniversitesini dünya ekseninde iyi bir noktaya getirecek çalışmalar olacaktır.

Malatya, hem insani değerleri açısından, hem medeniyet ve kültür değerleri açısından, hem de bulunduğu lokasyon olarak çevre ile entegrasyonu ve güzellikleri ortaya koyması açısından önemli bir altyapı içeriyor.

Şehrin tüm bu güzelliklerinin ortaya konulmasında üniversitemizin, rektörümüzün, rektörlüğümüzün ilimizin yanında olacağına ve olduğunu da hissettireceğine ben inanıyorum.

Bu konuda bize de düşen her ne görev olursa şimdiden açık söz verdiğimizi ifade etmek istiyorum.

Ülkemiz, 15 Temmuz'da ülkemizi iç savaşa götürecek, adeta ülkemizi parçalayacak, Suriyelileştirecek bir ihanetin içerisine alındı. FETÖ/ PDY teröristleri tarafından gerçekleştirilen terörizm faaliyeti çerçevesinde milli iradeye yönelik hiç olmayacak şekilde bir tehdit aldık, bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve hızlı bir şekilde müdahil olması ile illerimizde tüm katmanları ile karşı koyarak bu belayı def edilmiş oldu. Kırk yıldan beridir farklı kalıplar içerisine girerek adeta tanınmayacak ölçüler içerisinde insanlarımızı, heyecanını, duygusunu istismar ederek, inancını istismar ederek, değişik kalıplar içerisinde ihaneti gerçekleştirdiler.

Nesil adı altında nasıl ruhsuz ve bozuk bir psikoloji durumda terörist yetiştirildiğini bizatihi gördük ve ağır bir faturayı da aldık.

Tüm bu ihanetin her bir kurumumuzdan olduğu gibi üniversitemizden de sökülüp atılması ve üniversitemizin direkt olarak bilimsel çalışma, bilgi üretme, bilgiyi temin etme noktasında ki asli görevini her türlü bilimdışı hareketlerden uzak durarak gerçekleştireceğine ve sizinde bu noktada rektör olarak önemli katkılar koyacağınıza inanıyorum.” diyerek teşekkür etti.

Vali Toprak, Rektör Prof. Dr. Kızılay’a görevinin hayırlı olmasını ve başarı dileklerini iletti.

Bülten

valirektör

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Haknizam (7 yıl önce)
    Ahmet Hocama saygılarımla birlikte yeni görevinde başarılar diliyorum. Haddim olmayarak ona buradan bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Kendisi çok değerli ve iyi niyetli bir hocamız, şuan bağlantısı bulunduğu topluluklarla yakın temas içinde olduğu birçoğumuz tarafından bilinmekte. Atamalarında ve sonraki yapacağı işlerde bunu ön plana çıkarmaması hepimizin hayrına olur diye düşünüyorum. Zira ülkenin son geldiği durum göz önündedir. Bu asla unutulmamalı ve kulaklara küpe olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla