SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha İyi Eğitim Alacaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:40
A- A+ PAYLAŞ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, otizmli çocuklar yaptıkları gösterilerle büyük alkış aldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Okulu Müdür Yardımcısı Serkan Köylü, "Okulumuzda otistik özellikleri ve bireysel farklılıkları nedeniyle İlkokul, ortaokul ve lise programlarının amaçlarını gerçekleştiremeyecek durumdaki otizm tanısı konmuş, 5 okul öncesi, 25 ilkokul, 17 ortaokul ve 12 İş Uygulama merkezi öğrencisi olmak üzere toplam 59 otizmli özel öğrencilerimize sınıf mevcutları bir ile dört arasında değişen 20 şubede eğitim verilmektedir. Yoğun davranış problemleri gösteren ve grup eğitimine uyum sağlayamayan öğrencilerin grup eğitimine hazırlanması amacıyla bireysel eğitim uygulaması, kaynaştırma eğitimine uyum sağlayamayan öğrencilerin kaynaştırma eğitimine hazırlanması amacıyla grup eğitimi uygulaması bakanlıkça hazırlanmış özel eğitim programı dahilinde yapılmaktadır. Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur. Nihayetinde iyi bir eğitim almış otizmli çocuklarımızla pekala toplumsal yaşama ayak uydurabilecekler" dedi.

Köylü'nün konuşmasının ardından otizmli öğrenciler, hazırladıkları etkinlikleri sahneledi. Vali Vasip Şahin, otizmli çocukların sahneledikleri gösterileri büyük bir ilgiyle izledi.

Etkinlikte ayrıca, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören otizmli öğrencilerin hazırladıkları el işi ve resim sergisi de açıldı.

"DAHA İYİ BİR ORTAMDA EĞİTİM ALACAKLAR"

Malatya Valisi Vasip Şahin, otizmli öğrencileri düzenledikleri etkinlikten dolayı tebrik ederek, "Hem duygulandık hem de yapılan faaliyetleri görünce göğsümüz kabardı. Yapılan faaliyetlerin ailelere ve çocuklara ne kadar büyük destek olduğunu gördük" dedi.

Otizmli öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim alacaklarını kaydeden Vali Şahin, "Biz mevcut okulumuzun yetersiz olduğunu biliyoruz. Geçen yıl 36 öğrencilik bir okul programa girmişti. Malatya'nın ve çevrenin kapasitesi düşünerek, bunu kabul etmedik. Bu sayının en az 100 olmasını talep ettik. Bu sene 100 olarak revize edildi ve projeye kabul edildi. İnşallah yaklaşık maliyetler ve statik hesaplar çıktıktan sonra ihalemizi yapacağız. Ve bu sene inşaatına başlanacak. İnşallah bu çocuklarımız çok daha iyi ortamlarda ve daha büyük bir okulda eğitimlerini alacaklar" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız