SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha İyi Günler Yaşatacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Fahrettin Ömeroviç, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Ömeroviç, takımın hâlihazırdaki durumu, Karşıyaka maçı, kalan diğer maçlar ve transfer hakkındaki görüşlerini açıkladı. Toplantıya Malatyaspor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Ali Cengiz ile birlikte Antrenör Sinan Alkış katıldı.

Ömeroviç konuşmasına şöyle başladı:

“Ben daha önce dediğim gibi, ben burada olduğum için gerçekten mutluyum. Malatyaspor kulüp olarak zor günler geçirdi. Yeni yönetimle ve futbolcularla beraber Malatyaspor’a daha iyi günler yaşatacağımıza inanıyorum. 10 günden beri buradayım. En büyük hedefimiz ilk hedefi galibiyetle almaktı. Onu başardık. Önümüzde Karşıyaka maçı var. Karşıyaka’ya baktığımız zaman son 3 maçı kaybetmeyen, son 2 maçı kazanan, 6 maç geriye baktığımız zaman 4 maç içeride oynayan bir takım. Onun için Karşıyaka bize göre daha avantajlı gözükebilir. 4 maç içeride oynaması tecrübe açısından avantaj gibi gözükebilir. Ama biz her engeli aşmak zorundayız. Şu anda önümüzdeki engel olarak Karşıyaka’yı görüyoruz. Sadece 1 galibiyetle kalmak istemiyoruz. Sonuçta bizim puan hedefi önümüzdeki 3 maça bağlı. Önümüzdeki plan, program, transfer çalışmaları bu 3 maça bağlı kalıyor. 3 maçta Malatyaspor olarak en iyi puanları toplayıp, en iyi günlerin geleceğine inanıyorum.”

Ömeroviç, Malatyaspor’da yaşanan sıkıntılar nedeniyle şehri terk eden ve kalan futbolcular konusuna değinirken şöyle konuştu:

“Daha önce oluşturulan bir kadro. 7–8 oyuncu takımı terk etti. Sakatlıklar da olacak cezalılar da olacak. Bu hiçbir zaman bizde bir tedirginlik yaratmıyor. Çünkü sonuçta ben bu kadroya inanmak zorundayım. Şu anda yapmamız gereken, onların motivasyonunu, mücadele gücünü sahaya yansıtmamız gerekiyor. Onları daha iyi motive edebilmek için hep beraber yönetimle çalışıyoruz. Çünkü şu anda en büyük gücümüz futbolcular. Futbolcular ne kadar olumlu düşünürse o zaman bizim işimiz daha kolay olacak. Zaten son maç bunu da gösterdi. Futbolcuların sahadaki mücadele ve kazanma arzusu gerçekten yüksekti. Şu anda 16 tane futbolcumuz var. Bu futbolculardan hangisi oynarsa oynasın, sahadaki birlik ve beraberlik ve mücadelenin sonuna kadar göstereceklerine inanıyorum. Bu maçta da iyi bir netice alacağımıza inanıyorum.

Ömeroviç, Malatyaspor’un ileride iyi oynaması için neler gerektiği yönündeki bir soru üzerine “Geçmiş dönemde, öncelikle yönetim açısından çok büyük bir boşluk vardı. Sinan Hoca ile konuştum. Sinan Hoca’nın da çok büyük katkısı var. Takımla beraber olduğu sürece onlara bir şey vermeye çalıştı. Sinan Hoca bana futbolcuların davranışlarının olumlu olduğunu, istekli olduğunu söyledi. Tabiî ki futbolcu bir yere kadar kendisini zorlayabilir. Sonuçta yönetim olmayınca, bir boşluk olunca, futbolcunun morali yerinde olmadığından Sinan Hoca onların üzerine gidemezdi. Ben futbolcuları tebrik ettim. Çünkü bu durumda ayakta kalabilmek çok kolay değil. Hem Sinan Hoca için hem futbolcular için olumlu, benim için önemli bir şey gerçekleşti. Bu belki benim işimi kolaylaştırdı. Sonuçta iyi bir grup olduğuna, iyi bir grup olacağına inanıyorum. Devre arasına kadar futbolcuları psikolojik açıdan, motivasyon açısından desteklemeye çalışıyoruz. Çünkü psikolojik açıdan seviyelerini ne kadar yükseltebilirsek sahadaki performansları daha iyi olacak. Zaten son maç bunu gösterdi. Futbolcular bir şekilde yeni yönetime inandı, inanıyor. Benim görevim bunlarla beraber diğer şeyleri yapmak. Futbolcuların davranışı beni çok etkiledi. Çünkü gerçekten zor durumda kulübü bırakmamak büyük bir başarı, onur verici. Zaten en önemli noktası bu. Hedeflerimize doğru giderken, futbolcuların isteği, ona göre şartlanması bizim için avantajlı bir durum” dedi.

Ömeroviç giden ve kalan futbolcularla ilgili bir soru üzerine şöyle dedi:

“Futbolcuları suçlamak yanlış olur. Kulüp ve futbolcu arasında sözleşme varken futbolcu bir şekilde kendi haklarını korumak ister. O da bir futbolcunun hakkı. Ama şunu da değerlendirmek lazım. Burada bir grup kulübü terk etti, bir grup devam etti. Onları da suçlamak istemiyorum, haklarını korumak istiyor. Bu da bir karar. Diğer grup daha sabırlı davrandı, diyelim inandı bu kulüpte olumlu şeyler olacak. Sonuçta sabırlı olanın çok şey kazanacağına inanıyorum. Giden oyuncuları hiçbir zaman suçlayamam. Çünkü bu profesyonellik. Ama benim düşünceme göre, belki sabırlı olsalar daha iyi olacaktı. Profesyonel futbolcu en azından hiçbir zaman çalışmayı bırakmayacaktı. Kulüple olan sorunları diyelim en azından devre arasında çözebilirlerdi. Zaten gidecekse gidecek, kendi haklarını Federasyon ve Mahkeme’de bir şekilde koruyacaktı. Kalan futbolcularla iyi şeyler olacağına inanıyorum. Yeni yönetimle birlikte onlarla çok şey vermeye çalışacağız.”

Transfer çalışmaları konusunda bir soru üzerine Malatyaspor çalıştırıcısı şöyle dedi:

"Benim kafamda sadece son 4 maç vırdı. Çünkü o kadar kritik bir durumdayız ki. 3 puan aldık diye bir rahatlama oldu. Ama son 3 maçı da düşünüyorum. Tabiî ki kadroyu güçlendirmemiz, genişletmemiz gerekiyor. Bu profesyonel iş olduğu için mutlaka rekabet olması gerekiyor. Çünkü rekabetsiz bir ortamda ben de iyi iş yapamam. Çünkü benim ardımda da bir sürü bekleyen hocalar olacak, buraya gelmek isteyen olacak. Başarı olabilmesi için benim mutlaka ve mutlaka çok çalışmam gerekiyor. Ben de kendime bu açıdan inanıyor, güveniyorum. Bu yolu da kendime güvendiğim için seçtim. Transfer konusunu düşünüyoruz. Sanıyorum onu önümüzdeki haftalarda yönetimle beraber oturup daha detaylı konuşabiliriz. Sonuçta bu futbolculara tamamen yük bindirmek de yanlış olur. Ben isterim 3 maçta 9 puan alayım ama yarın bir şey olduğu zaman futbolcular suçlu, kadro çok yetersiz denebilir. Biz hep beraber bir şey başarmak istiyoruz. Şu anda en büyük yükün futbolcuların üzerinde olduğunu görüyorum. Rekabeti yükseltmek, Malatyaspor’u güçlü bir hale getirmek çabasında transfer de var.”

İzmir deplasmanının Malatyaspor’a ters geldiğini belirten bir basın mensubuna Ömeroviç “Malatyaspor son 5 maçta deplasmanda puan alamayan takım. Ben bunu geçmişte bırakmak istiyorum. Çünkü çok olumsuz şeyler yaşanmış. Ben ve futbolcular durumu olumluya çevirmek istiyoruz. Onun için Karşıyaka maçı en önemli bir nokta olması gerekiyor. Burada aldığımız 1 veya 3 puanla, daha sonra içeride oynayacağımız 6 puanla çok iyi bir noktaya gelebiliriz. Şu anda 16 puanımız var, 6. sırada Kartalspor’un 24 puanı var sanıyorum. Böyle baktığımız zaman takımlar hem kalite hem puan hem hedef olarak birbirine yakın. Bizim hedefimiz aşağıya doğru değil, yukarıya doğru. Bu 3 maç kritik ama en kritik bu hafta olur. Son maça baktığımda mücadele açısından olumlu şeyler görüyorum ama 1 hafta içerisinde çok yol aldım diyemem. Bizim için şu anda en önemli şey, futbolcuların yönetime ve bize inanması. Şu anda biz, yönetim, futbolcular hep beraber bir yol bulmaya çalışıyoruz ama sonrasında planlı-programlı gitmemiz gerekiyor” karşılığını verdi.

Fahrettin Ömeroviç, bundan sonra her hafta Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız