SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha İyi Sağlık Hizmeti İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile tıbbi cihazlarının bakım ihalesini alan Siemens firması arasında sözleşme imzalandı.

Özal Tıp Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cem Miman, kaliteli sağlık sunumunda tanı ve tedavi cihazlarının öneminin büyük olduğunu belirterek, "Bu tıbbi cihazların alımı, bakımı, onarımı ve kalibrasyonu, dev sağlık kurumları için mali açıdan büyük gider kalemi olmaktadır. Üstelik bu servisin de profesyonel elemanlarca yapılması da bir zorunluluktur. Bugüne kadar cihazların bakım, onarım ve kalibrasyonunda yaşadığımız sorunlar, bir şekilde
hastalarımıza da geç hizmet olarak yansımıştır. Nisan ayında yaptığımız bin 800'e yakın yüksek teknolojili tıbbi cihazlarımıza bu servisin verilmesiyle ilgili ihaleyi uluslararası alanda çok önemli bir yere sahip Siemens firması kazanmış, sözleşme imzalamıştır" dedi.

Halen Avrupa ve Amerika'da kullanılan "Entegre Servis Yönetimi" sistemiyle büyük, yüksek teknolojiye sahip ve adından söz edilen bir hastane olmayı amaçladıklarını vurgulayan Başhekim Doç. Dr. Miman, "Böylece hastalarımız da daha iyi sağlık hizmeti alacaklar. Arızalar nedeniyle tetkik ve tedavilerinde erteleme olmayacak. Şimdiden şunun müjdesini de verebilirim. En erken 6 ay, en geç 1 yıl sonra hastaya hizmet kolaylığı açısından şimdiden düşleyemeyeceğiniz bir Turgut Özal Tıp Merkezi bulacaksınız" diye konuştu.

Siemens Tıp Direktörü Ufuk Eren ise, ihale süreci ve bundan sonra yapacakları uygulamayla ilgili bilgiler aktardı. Eren, sağlığı yönlendirmenin çok zor olduğunun altını çizerek, "Her geçen gün teknoloji sağlığın içine girdi. Amacımız, kaliteli sağlık. Kaliteli sağlık ise teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalıyız. Kalitenin bundan sonra en üst seviyeye çıkması gerekir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol Eren ve Miman tarafından imzalandı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız