SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha İyisini Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:40:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, bu yıl 5’incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde yaşanan eksiklik, aksaklık ve festivale yöneltilen eleştirileri dikkatle not aldıklarını vurgulayarak, “Takdir edersiniz ki ben yeni geldim. Organizasyonun içinde çok fazla yer alamadım bu nedenle. Ama festivalin 6’ncısı, 7’ncisi çok daha iyi olacak” dedi. 

Sanatçılardan Vali Kamçı’ya Ziyaret 

Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF) etkinliklerine katılmak üzere Malatya’ya gelen sinema sanatçıları bugün Vali Süleyman Kamçı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Malatya Valiliği’nin Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yaptığı ‘Öğretmenler Günü’ kutlamasından sonra Valilik Makamı’nda gerçekleşen ve ünlü sinema sanatçıları Selda Alkor, Yılmaz Köksal’ın yer aldığı ziyarette, ilk gündem maddesi yine Öğretmenler Günü oldu. 

MUFF Açılış Töreni’nde Onur Ödülü’ne layık görülen sinema sanatçısı Selda Alkor, ziyaretteki konuşmasında ilk olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü olması nedeniyle bütün öğretmenlerin günü kutladı. Alkor, “İnsanlar doğal olarak aileden aldığı temel bilgilerden sonraki bütün hayatı öğretmenlerin elinden geçiyor. En büyük etkileyici onlar. Dolayısıyla çok büyük bir gün bugün. Bütün öğretmenlerin gününü kutluyorum” diye konuştu. 

Malatya Film Festivali’nde,  bazı aksaklıkların yaşandığının kendileri tarafından da gözlendiğini belirten Selda Alkor, “Ancak henüz çok genç bir festival. İnanıyorum ki, gelecek yıllarda daha iyi bir organizasyon gerçekleştirilecektir” dedi. 

Vali Kamçı: “Sinemamızın duayenlerini Malatya’da ağırlamaktan mutluyuz”

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise konuşmasında festival vesilesiyle Türk Sineması’nın duayen isimlerini ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ifade etti. Malatya Film Festivali’nin kentin tanıtımı ve kültürel iletişim açısından önemli bir misyonu olduğunu belirten Kamçı, “Bugün burada saygıdeğer sanatçılarımızı Malatya kültürü, tarihi, halkı ve değerleri ile buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Buna vesile olan Malatya Film Festivali’dir” dedi.

Vali Kamçı sordu: “Festivali nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Malatya Valisi Süleyman Kamçı sanatçıların ziyaretinde daha sonra, programı takip eden Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri’ne dönerek, ‘Sizce festival nasıl gidiyor sayın yerel basın, festivalle ilgili izlenimleriniz nedir?’ diye sordu.

Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri ise Vali Kamçı’nın bu sorusu üzerine, festivale yönelik kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra, festival gecesinden itibaren yaşanmaya başlanan bazı organizasyon bozukluklarını dile getirdi ve bu tür organizasyonların 5 yıllık bir deneyimi olan festivale yakışmadığını söyledi. 

Festivalin mevcut imkânlarla çok daha iyi organize edilebilmesi için gerekli şartların var olduğuna dikkat çeken Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri, “5 yılın birikimine uygun olmayan organizasyon bozuklukları var. Festivalin uzun soluklu olması için bu tür sorunların olmaması gerekir. Biz festivalin 5 yıl, 10 yıl 50 yıl değil, 105 yıl yaşamasını istiyoruz. Ancak, 4 yıldan bu yana yapılan ve bu yıl da tekrarlanan yanlışlar, organizasyon bozuklukları festivalin uzun soluklu olacağına dair umutlarımızı çok canlı tutmuyor. Çünkü 4 yıldan bu yana yapılan yanlışlardan bu yıl da ders alınmadığını görüyoruz. Festival Malatya halkına henüz mal edilemedi. Malatya halkın festivale sahip çıkmasını sağlayacak bir yönetim becerisi gösterilemedi” dedi. 

“Eksiklikleri, aksaklıkları, eleştirileri dikkate alarak gelecek yıl daha iyisini yapacağız”

Vali Süleyman Kamçı, Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri’nin bu değerlendirmesinden sonra, “Evet, sizi anlıyorum. Aksaklıkları, eksiklikleri ve festival organizasyonuna yöneltilen eleştirileri dikkatle not ediyoruz. Hepsini takip ediyoruz. Takdir edersiniz ki ben yeni geldim. Vali Yardımcımız da yeni geldi. Konunun tam içinde değildim. Mevcutta yaşanan bazı eksiklikleri ve aksaklıkları denetliyoruz. Ama size şunu söyleyebilirim: Gelecek yıl ve daha sonraki yıllarda çok daha iyi festivaller yapacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız