SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Kaç Kaza Yaşanacak?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:37:51
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya-Yeşilyurt yolunun Fahri Kayahan-Tecde arasındaki kısmının aydınlatmasının yapılmamasının can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti. Ağbaba, zifiri karanlık yolda geçtiğimiz gün meydana gelen kazada bir vatandaşın ağır şekilde yaralandığını belirterek “Yol kenarına aydınlatma yapılması için daha kaç kazanın olması gerekiyor?” diye sordu.

Fahri Kayahan üst kavşağı-Tecde Mezarlığı arasındaki bölgede aydınlatmanın olmaması, 30 Haziran tarihinde meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşın ağır yaralanmasına sebep oldu. Devlet Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakımda tedavisi devam eden vatandaşın hayati tehlikesi devam ediyor.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kazanın ardından  İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Ağbaba, önergesinde “Malatya–Yeşilyurt arasındaki yolunun Tecde Bölgesi’deki kısım 2014 yılı yaz aylarında tamamlanmış, ancak yol kenarı peyzaj çalışmaları ve aydınlatma işlemleri, aradan 1 yıla yakın süre geçmesine rağmen hala yapılmamıştır. Yeni yerleşim alanı  olan ve binlerce kişinin yaşadığı bölge  akşam saatlerinde zifiri karanlık bir hal almaktadır.Can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yolda 30 Haziran 2015 gecesi aydınlatmanın olmaması sebebiyle meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşımız ağır yaralanmış, hasta yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır.”ifadelerine yer verdi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba,Bakan Öztürk’e  “Yeşilyurt Belediyesi internet sitesinde “Yeşilyurt Belediyesi; Büyükşehir ile işbirliği içinde ana caddelerde peyzaj ve  aydınlatma çalışmaları yapacak, trafik sorunu olmayan bir ilçe için, yeni yollarıyla prestij caddeleri oluşturacaktır.”ibarelerine yer vermektedir. Hergün can güvenliğinin tehlikede olduğu yoldan prestij caddesi olur mu? İlgili yol yapılalı 1 yıl olmasına rağmen halen aydınlatma yapılmamasının sebebi nedir? Bölgeye aydınlatma yapılması için daha kaç trafik kazasının yaşanması beklenmektedir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız