SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Kaç Kişi Ölecek?

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:39
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son günlerde Malatya-Gaziantep Karayolu’nda meydana gelen trafik kazalarını gündeme getirerek, gerekli önlemlerin alınmamasını eleştirdi. Ağbaba, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a “Kazaların önlenmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekmektedir?” diye sordu 

Ağbaba, Bakan Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede, “Malatya-Gaziantep Karayolu üzerinde bulunan Erkenek Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında 5 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetmiştir. Şehirlerarası yol üzerinde bulunan Erkenek’te bugüne kadar meydana gelen sayısız trafik kazasına rağmen önlem alınmadığını belirten vatandaşlar yolu trafiğe kapatmış, 3 saati aşkın süren eylem Malatya Valisi’nin kaza yerine gelmesinin ardından sona ermiştir. Erkenek’te meydana gelen son trafik kazasından birkaç gün sonra, yine D-850 Malatya-Gaziantep Karayolu üzerinde, Savaklı Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralanmıştır. Aynı bölgede bugüne kadar meydana gelen kazalarda 7 kişi vefat etmiş, 33 kişi ise yaralanmıştır. Son kazanın ardından da vatandaşlar yolu bir süre trafiğe kapatmıştır”ifadelerine yer verdi.

Ağbaba önergesinde “Bugüne kadar onlarca kişinin hayatını kaybetmesine rağmen, Erkenek ve civar bölgelerde kazaları önlemeye yönelik bir önlem alınmamasının sebebi nedir? Kazaların önlenmesi için daha kaç kişinin ölmesi beklenmektedir? Doğu illerini Akdeniz’e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiği bulunan bölgede, üst geçit, ışıklandırma veya alternatif çözüm yolları düşünülmekte midir? Son 12 yıllık süre içerisinde Malatya-Gaziantep Karayolu üzerinde kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayısı kaçtır?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız