SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Kolay Erişebilecekler"

0
Güncellendi - 2016-07-14 22:13:48
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin her türlü taşınırlarını rehin göstererek kredi alabilmesini kolaylaştıracak Ticari Taşınırların Rehnine ilişkin Kanun Tasarısı Taslağını Başbakanlığa sevk ettiklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet ile Bakanlık toplantı salonunda bir araya geldi. Görüşmede iş adamları, sanayiciler ve konsey başkanlarından oluşan heyetin sektöre ilişkin önerilerini dinleyen Bakan Tüfenkci, Bakanlık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bakan Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak iç ticareti kontrol edip düzenlediklerini bunun yanı sıra gümrüklerdeki iş akışlarını hızlandırarak dış ticarete de destek verdiklerini söyledi.

İç ticarette yatırım ortamının iyileştirilmesi, özellikle küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin finansmana erişimi konusunda yeni enstrümanlar geliştirdiklerini belirten Bakan Tüfenkci,  Ticari Taşınırların Rehnine İlişkin Kanun Tasarısı Taslağını hazırladıklarını kaydetti.

Söz konusu kanun tasarısı ile, KOBİ’lerin her türlü taşınırlarını rehin göstererek finansmana daha kolay erişebileceğine işaret eden Bakan Tüfenkci, “Avrupa’da sıkça kullanılan ancak Türkiye’de olmayan bir uygulamaydı. Bankalar Birliği ile de görüşüyoruz, onların da görüşleri doğrultusunda küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin ticari taşınırlarını teminat gösterebilmesi uygulamasını getiriyoruz. Kredi ihtiyacı olduğunda bankalar, ev, arsa gibi gayrimenkul getirilmesini istiyorlar. Bu durumda olan küçük işletmelerimiz artık makinalarını da kredi teminatı olarak gösterebilecek. Türkiye’de makinaların sicili olmadığı için bankalar teminat olarak makinaları kabul etmiyordu. Yalnızca makinalar değil, hammadde, patent, buluş, yarı mamul ve mamul stoklar, yetişmemiş mahsuller, işletmenin sermayesi ile kıymetli evrak, fon ve bunun gibi şeyler de teminat olarak gösterebilecek. Bu çalışmamızı Başbakanlığa sevk ettik.” açıklamasında bulundu.

Türkiye lojistik üs olmalı

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin lojistik bir üs olması gerektiğini de vurgulayarak, “Türkiye’yi büyük firmaların dağıtım üssü haline getirebiliriz. Lojistik üs kurulması konusunda çalışıyoruz.  İhtiyaç olan her alanda düzenleme konusunda gayretkar olacağız. Biz bazı hedefleri koyuyorsak sizinle birlikte koyuyoruz” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, tüm kararları sektörle içi içe almaya özen gösterdiklerine dikkati çekerek, “Tüm bakanlıklar sizlere ve bu millete hizmet için kurulmuş bakanlıklardır. Bizler sizlerin önünü tıkayan değil önünü açan kuruluşlar olmak zorundayız. Bizler bürokratik engelleri kaldırma noktasında insiyatif almalıyız. 8 aylık süre içerisinde ben bu şiar üzerinden hareket etmeye çalıştım” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız