SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Önce Uyarmıştık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:48:55
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının, Yazıcıoğlu soruşturmasının kapatılmasına yönelik olduğunu söyledi. 

Destici, seçim çalışmaları kapsamında Batman’a geldi. Havalimanında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasının üstünün kapatılmaya yönelik olduğunu söyledi. 

"MİT’İN BU KADAR KONUŞULUYOR OLMASI DEMOKRATİK REJİMLERDE OLACAK ŞEY DEĞİLDİR"

MİT yasası ile ilgili düzenlemenin dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmadığını ve istihbarat örgütlerinin kendi alanları içinde kalması gerektiğini belirten Destici, şunları söyledi: "İstihbarat örgütleri bu kadar milletin gözü önünde olması,kamuoyunun bu kadar gündemine düşmesi ve bu kadar konuşuluyor olması bu kadar gündem belirliyor olması demokratik rejimlerde olabilecek şeyler değildir. İstihbarat örgütü kendi alanı içerisinde elbetteki kendi görevlerini yapacaktır.Ama kendi alanının dışına çıkacak ve bu kadar gündemin içinde olacak bir pozisyonda ne Türkiye'de olmuştur ne de başka demokratik ülkelerde. Ancak ve ancak istihbarat örgütleri anti demokratik dediğimiz ülkelerde bu kadar gündem işgal etmişlerdir, şuan meclise sevk edilmek üzere olan bir yasa gibi bir yasa ile yönetilir bir konumdadırlar. Türkiye'de gerçekten üstünlerin hukukunu değil de hukukun üstünlüğünü hakim kılmak istiyorsanız yapacağınız iş nettir, yeni sivil bir anayasa yapacaksınız 75 milyonun kendisini özgür hissettiği 75 milyonun adaletten emin olduğu,75 milyonun güvenliğini tesis edecek yeni bir sivil demokratik anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Bunları yapmadığınız sürece hangi düzenlemeyi yaparsanız yapın mutlaka yarım kalacaktır."

Özel Yetkili Mahkemelere değinen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük hassasiyetlerimizden bir tanesi rahmetli Muhsin başkanımızın Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasıyla birlikte Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığında devam eden soruşturma, normal ağır ceza mahkemelerine devredilecektir. Önemli bir noktada neredeyse soruşturmanın sonuna geldiğimiz bir noktada bu kararın alınıyor olmasını biz özelde rahmetli genel başkanımızın soruşturma sürecinin üstünü kapatılma olarak anlıyor ve algılıyoruz. Daha önce hükümeti uyarmıştık. Eğer bu soruşturma dosyası Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasıyla akamete uğrar ve aydınlatılmazsa elbetteki bunun baş sorumlusu bu özel yetkili mahkemeleri kaldıranlar olur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız