SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Sağlıklı Bir Yapı Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:27:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın Mart 2014'deki yerel seçimlerle birlikte yürürlüğe girecek olan Büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından başlattığı ilçe ve belde ziyaretlerini sürdürüyor.

Son olarak Topsöğüt, Şahnahan, Durucasu ve Dilek beldelerine giden Çakır'ın bu ziyaretlerine ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından ilçe ve beldeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır bu kez Topsöğüt, Şahnahan, Durucasu ve Dilek beldelerine bir gezi programı gerçekleştirdi. 

Gezi programına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, AK Parti İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, il genel meclis üyeleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret ettiği beldelerin belediye başkanlarından sorunlar hakkında bilgi alarak, görüş alışverişinde bulundu. Malatya Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili görüşlerini de aktaran belde belediye başkanları, Başkan Çakır’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Topsöğüt Belediye Başkanı Emin Paşahan, ziyarette yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile gurur duyuyoruz. Malatya’mız son yapılan çalışmalarla çok güzelleşti. Büyükşehir ile birlikte bu değişimin devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Şahnahan Belediye Başkanı Hacı Eryaman ise “Başkanımız Ahmet Çakır Malatya’mıza çok önemli hizmetler yaptı. Yapılan hizmetleri Büyükşehir sürecinden sonra beldemize de gelmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya da, ilçe ve beldelere hizmet verecek Kuzey Garajı’nın açılışının kısa süre önce yapıldığını anımsatarak, “Çok nezih bir mekan yapılmış. Her şey düşünülmüş. Başkanımız Ahmet Çakır, çevre yolu altı, çevre yolu üstü ayrımını ortadan kaldırmış. Çevre yolunun altında bulunan mahallelere önemli ve bir o kadar da güzel hizmetler yapmış. Kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi. 

Durucasu Belediye Başkanı Vahap Karaçay ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Durucasu’ya çok önemli bir hizmet yaptığını anlatarak, “Malatya ile ulaşımımız kolaylaştı. Her saat başı buraya gelen Malatya Belediyesi otobüsleri var. Ulaşım kolaylaşınca gençlerimiz işsizlikten kurtuldu. Öğrencilerimiz artık Malatya merkezde yurtta kalmıyorlar. Evlerine rahatlıkla gelebiliyorlar. Büyükşehir olmamızın ardından mevcut sorunlarımızın da çözüleceğini biliyoruz. Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Dilek Belediye Başkanı Yusuf Dalbudak da “Büyükşehir olmamız insan odaklı hizmetleri artıracak. Başkanımız Ahmet Çakır, Malatya’da çok güzel hizmetler yaptı. Yapılan hizmetlerin beldemize de yapılacak olması bizleri umutlandırıyor” diye konuştu.

Ziyaretlerinin temelini Büyükşehir sürecinin oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını kaydetti. 

Başkan Çakır, yaptıkları gezilerde ilçe ve beldelerin mevcut yapısını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatarak “Malatya Büyükşehir ile birlikte yeni bir yapılanma sürecine giriyor. İlçe ve belde gezilerine bütün teknik arkadaşlarımızda katılıyor, ilçe ve beldelerimizin mevcut yapısı, sorunları ile ilgili tespitler yapıyoruz ve Büyükşehir yasasını anlatıyoruz. Arkadaşlarımız süreç içerisinde sorunların planlamasını yani yol haritasını ortaya çıkaracaklar. Büyükşehir ile birlikte bu sorunları hızlı bir şekilde çözmeye gayret edeceğiz. Malatya’nın gelişmişliği hızlanacak. Daha planlı ve sağlıklı bir şehir yapısı oluşacak.  Köylerimize ve beldelerimize hizmetlerimiz artacak” dedi.

İlçe ve beldelerin gelirlerinin düşük olmasının hizmetlerde aksamalara neden olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, Büyükşehir ile birlikte maddi kaynakların arttığını, bu kaynakları çok geniş bir coğrafyaya planlı bir şekilde harcayacaklarını söyledi. 

Başkan Çakır, “İlçe ve belde belediyelerimizin makine ve araç parkı çok yetersiz. Özel İdare aracılığıyla bugüne kadar önemli hizmetler yapıldı. BELDES Projesiyle belediyelerimize destek verildi. İlçe, belde ve köylerin altyapısı için devralacağımız mevcut araç parkının eksikliklerini giderip, yeni araç ve gereçler alacağız” dedi. 

Beldelerde vatandaşlarla da sohbet eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnafları ziyaret edip, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız