SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Sonra Açıklama Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök başkanlığında bir heyet Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç'u ziyaret ederken, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) başkanı Mustafa Bahadır Altaş başkanlığındaki bir heyet de, Özkök'e nezaket ziyaretinde bulundu. Bu arada, hafta dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından öğrencilere "vergi bilinci" ile ilgili birer mektup gönderildi.

TSO'YU ZİYARET..
Vergi Dairesi Başkanı Özkök, TSO'yu ziyaretinde "Sanayiciler bizim en büyük ortaklarımızı oluşturmaktadır. Tabi kurulduğumuz günden bugüne kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizde bize en büyük desteği veren sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Vergi Haftası kutlamalarımızda da bize destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

Türk sanayisinin gelişmesinde ekonominin katkısının üst düzeyde olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Erkoç, "Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için bütün gayretlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşanan ekonomik krizler tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizi ve sanayicimizi de büyük oranda etkiledi.Vergi dairesi başkanlığı bizlere zor günlerimizde büyük destekler verdi. Tabi bizde bundan sonra kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. (Üstteki fotoğrafta)

MUHASEBECİLERİN ZİYARETİ..
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMOB) yönetim kurulu Vergi İdaresi Başkanlığına iadei ziyarette bulundu. Vergi Haftasının başlaması nedeniyle Vergi İdaresi Başkanı Niyazi Özkök ve beraberindeki heyetin odayı ziyaretinden sonra Altaş ve yönetim kurulu üyeleri Vergi Dairesi Başkanlığını ve birimleri ziyaret ederek haftalarını kutladı.

Kutlama esnasında gazetecilerin sorusunu da yanıtlayan Vergi Dairesi Başkanı Özkök;”Vergi haftası nedeniyle okullarda sürdürdüğümüz seminerlerimiz devam ediyor. Yalnız hafta kapsamında planladığımız Konser ve Tiyatro etkinliğimizi şehitlerimiz nedeniyle ileriki bir tarihe erteledik” dedi. Başkan Özkök ayrıca “Bazı kamu alacaklarının tahsili konusunda bugün bir yasa Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasayı af olarak değerlendirmememiz gerekir, konuyla ilgili geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız” dedi.

SMMMOB başkanı Altaş, Özkök'ün şahsında Vergi Dairesi Başkanlığı mensuplarını kutladı. Altaş ayrıca yaptığı açıklamada, “Muhasebeciler günü akşamı yaptığımız geleneksel etkinliğimizi gecesini biz de ordumuzun sınır ötesi operasyonunda verdiğimiz şehitler için bu yıl yapmayacağız. Onun yerine şehit ailelerine destek olacak bir program düşünüyoruz” dedi. (Alttaki fotoğrafta)

ÖĞRENCİLERE MEKTUP..
Vergi Haftası nedeniyle, Malatya merkezdeki tüm ilköğretim ve lise öğrencilerine vergiyle ilgili mektup gönderildi. Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök imzalı "Sevgili Gençler" olarak başlayan mektupta, vergi bilinci anlatılıyor.

Mektubun bir bölümünde Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, "Devletimiz vergiyi, gelirlerden olduğu kadar vatandaşlarımızın harcamalarından da alabilir. Alışverişler karşılığında alınan satış fişleri ve faturalar vergi ödenmesini sağlar. Bu nedenle, para harcanan hemen yer yerde, sizlerin, anne ve babalarınızın satış fişi veya fatura almamaları devletimize vergi ödenmemesi anlamına gelir" dedi.

Mektubun son bölümünde de ödenmeyen vergiler ile harcamalarda alınmayan satış fişi veya faturaların ülkemizin gelişmesini ve büyümesini önleyeceği vurgulanarak, "Bu nedenle, harcamalarında satış fişi veya fatura almayan büyüklerinizi uyarmak sizlerin de görevidir. Ülkemizin daha güzel bir geleceği olması için sizlerin katkılarını bekliyoruz" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız