SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Temiz Bir Malatya İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da belediyenin günde 3-4 kez çöpleri aldığı, daha hızlı ve seri hizmet için çaba gösterildiği belirtilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha temiz bir Malatya'yı hedeflediklerini söyledi.

Konuya ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, şehirdeki çöplerin toplanması, süpürülmesi ve haşereyle mücadele konusunda önemli gelişmeler sağlandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya Belediyesinin vatandaşlara temizlik konusunda daha kaliteli ve hızlı bir şekilde hizmet verebilmesi amacıyla, eski araçların yerine 33 adet yeni araç ve gereç alınarak, temizlik araç filosunun güçlendirildiği belirtildi.

Yeni araç ve gereçlerin alınmasıyla birlikte çöp toplama konusunda daha hızlı hareket edildiği ve çöp alma sefer sayısının arttırıldığı belirtilerek, şehir merkezinde çöplerin günde 3-4 defa alındığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, ana cadde, sokak ve kaldırımlar ile kenar mahallelerde periyodik olarak süpürme çalışmalarının sürdürüldüğü, ayrıca daha önceleri sadece süpürülen pazar yerleri ile ana cadde ve sokakların son 1 yıldan bu yana süpürüldükten sonra yıkandığı da bildirildi.

Malatya Belediyesi sınırları içerisinde çöp poşeti uygulamasının alanının her geçen gün genişletildiği belirtilen açıklamada, geri kalan bölgelerde ise çöp konteyneri kullanımının devam ettiği, eskiyen ve kullanılamayacak duruma gelmiş konteynerler yerine 1.700 adet yeni konteynerin alınarak dağıtıldığı, mevcut konteynerlerin ise en az % 60’ının tamir edilip, yenilenerek ihtiyaç duyulan yerlere bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan haşereyle daha etkin mücadele etmek amacıyla Malatya Belediyesi tarafından, 5 adet ULV cihazı ile 5 adet yeni pikap alınarak haşereyle mücadele ekip sayısı artırıldı. Haşereyle mücadele ekip sayısının artırılmasıyla birlikte; Malatya Belediyesi sınırları içerisindeki 84 mahalle, Organize Sanayi Bölgesi, Atıksu Arıtma Tesisi, çöp toplama ve depolama sahası, Mişmişpark Fuar alanı ile mücavir alanlardaki köylerde daha hızlı ve etkin ilaçlama yapılmaya başlandı. İlaçlamada ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylı, Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanıldığı bildirildi.

Daha çağdaş ve sorunsuz bir Malatya için alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Şehrimizi daha temiz tutmak amacıyla yeni araçlar alarak filomuzu güçlendirdik. Ekiplerimiz cadde ve sokaklarımızı daha temiz tutmak için cansiparane bir şekilde çalışıyorlar” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız