SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Üst Seviyeye Çıkarmalıyız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:56
'Daha Üst Seviyeye Çıkarmalıyız'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

TSO Meclis Salonu’nda TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığındaki yapılan toplantıda TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç (önde sağdan 2.), yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla ihracat yapan il konumunda olduklarını kaydeden Erkoç, “Geçen hafta açıklanan TİM ve TÜİK’in rakamları il olarak bizleri sevindirdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nde geçen yıl ihracatta ikinci sırada iken 2013 yılının ilk 9 aylık ihracat rakamlarında, bölgede en fazla ihracat yapan il konumuna geldik. Yine Doğu ve Güneydoğu’daki tüm iller arasında da Gaziantep ve Mardin’den sonra üçüncü sırada yer aldık” dedi.

Erkoç, 9 aylık dilimde ihracat rakamlarının 288 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek, 2012 yılında ise bu rakamın 240 milyon dolar olduğunu belirtti.

Malatya’nın geçen yıla göre ihracatta yüzde 17’lik bir artış gerçekleştirdiğine değinen Erkoç, “2002 ile 2012 arasındaki ihracat rakımlarına bakıldığında, Türkiye ortalaması 4,23 artarken, Malatya’nın ihracatı 4,63 artış göstermiştir. Bu oldukça sevindirici” ifadesini kullandı.

İHRACATTA CİDDİ ARTIŞLARIN OLMACAĞINI BEKLİYORUZ

Erkoç, Malatya’nın sadece gıda noktasında değil, farklı ürünlerde de ihracat yaptığına dikkat çekerek, Malatya’nın ihracatını daha yüksek rakamlara çıkaracağını söyledi.

İhracattaki çeşitliliğin yanı sıra rakamlarda da artış olacağını kaydeden Erkoç, şunları ifade etti:

“Bizim ihracatımız gıda ağırlıklıyken, son dönemde tekstil ve konfeksiyon aynı zamanda su ürünleri ve makine ve teçhizat noktasında da ihracat artışlarımız söz konusu. Malatya sadece gıdaya bağlı bir ihraç etmiyor, değişik sektörlerde de ihracat yapılıyor. Bu kesinlikle arzu ettiğimiz rakam değil. Malatya’nın çok kısa hedefler içerisinde ihracatını çok yüksek rakamlara çıkarması gerekir. İnşallah burada da yine Malatya olarak önümüzdeki yıllarda bu konuyla ilgili ciddi artışların olacağını bekliyoruz. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin ve ikinin de tamamının devreye girmesiyle ihracattaki hem çeşitler hem de rakamlar Malatya’yı daha üst sıralara taşıyacaktır.” 

MALATYA BUNU HAK ETMİYOR

Malatya’nın Türkiye’deki illere göre ihracatta 25’nci sırada olduğuna işaret eden Erkoç, Malatya’nın ihracat rakamlarını yeterli görmediklerini ve bu rakamları daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini kaydetti.

Ertkoç, Malatya’da yatımı ikliminin oluştuğunu da sözlerine ekleyerek, “Yatırım ikliminin ortamını oluşturduğunuz zaman yatırım kendiliğinden geliyor. Geçmiş yıllarda Malatya’da misafir kabul ederken yatıracağımız yeri düşünüyorduk. Ama hamdolsun şuanda 5 yıldız otelleri olan, sosyal altyapı güçlü ve yatımı iklimini oluşturmuş bir Malatya ile karşı karşıyayız. O nedenle bu rakamları hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Bu rakamları Malatya olarak daha üst seviyelere çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un konuşmasının ardından kayısı üreticisi ve ihracatçı Aydın Elmas, kayısı ihracatıyla ilgili mecliste bir sunum yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız