SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Daha Verimli Projeler Geliştirmek İstiyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Mustafa Yüksek, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Mustafa Yüksek, konuşmasında Malatya’nın çevresinin ve baraj havzalarının hem erozyonun önlenmesi hem de yeşillendirilmesi bakımından Çevre ve Orman Bakanlığı’nın büyük destek verdiğini ifade eden Yüksek, Malatya’ya geliş amacını Malatya’da devam eden çalışmaları yerinde incelemek, kurum personelinin sorunlarını öğrenmek, daha verimli projeler geliştirmek ve başta Malatya Belediyesi olmak üzere kurumlarla ortak çalışma olanaklarının görüşülmesi olarak açıkladı.

Genel müdür Mustafa Yüksek, Malatya Belediyesi’nin de Malatya’nın çevresel değerlerinin korunması ve yeşillendirilmesi anlamında önemli çalışmaları olduğunu bildiğini belirterek, “ Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ile projelerimiz üzerinde görüş alışverişinde bulunacağız. Ortak çalışmaların yürütülmesini konuşacağız” dedi.

Malatya ve Malatya’nın ilçelerinde ağaçlandırma çalışmalarını yoğun biçimde sürdürdüklerini belirten Genel Müdür Yüksek “Her yıl 25 bin dekar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması yapıyoruz. Yılda buralara 5 milyon civarında fidan ekiyoruz. 2 trilyon civarında da yatırım yapıyoruz” dedi. Malatya’nın kurak bir mıntıka ama etrafı barajlarla çevrili bir coğrafya olduğunu söyleyen Yüksek, Doğanşehir Havzası’nda önemli bir çalışma yürüttüklerini vurguladığı konuşmasında.” Boztepe Baraj havzasında 520 bin dekarlık bir bölge sahası var. Bunun proje yapımına başladık. Burada rehabilatasyon ve erozyon önleme çalışmaları yapacağız. Malatya’ya büyük destek sağlıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise su kaynağının geldiği yer olan kaptaj ve çevresinin ağaçsız olduğunu belirterek; “Malatya’nın Beydağı etekleri tamamıyla çıplak. Biz bu alanda çalışmaların sürdürülmesini arzulamaktayız. Ortak çalışmalar ile Malatya’nın daha yeşil bir çevre yapılanmasına kavuşması Malatya için büyük değer kazandıracaktır” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü veya Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü kontrolündeki kimi yerlerin Malatya Belediyesi’ne tahsis edilmesi halinde Malatya Belediyesi’nin bu alanlarda yeşillendirme odaklı projeler yürütebileceğini söyleyen Akın, Beydağı eteklerinin ağaçlandırılmasının Malatya için hayati önem taşıdığını kaydetti.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürü Mustafa Yüksek’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız