SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Yakın Olması İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:21:10
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Mali Destek Programları ile Cazibe Merkezi Destekleme Programı kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Malatya Yatırım Destek Ofisi’nin açılışından sonra başlayan değerlendirme toplantısında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Fırat Kalkınma Ajansı’nın Malatya merkezli Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde faaliyet sürdürdüğünü kaydetti. Vali Kamçı, “Malatya Yatırım Destek Ofisi’ni özel sektöre daha yakın olması amacıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na taşıdık. Ajansların görevlerinden biri de yatırım destek faaliyetleridir. Ajans bölge illerinde kurulu yatırım destek ofisleri marifetiyle yatırımcılara ve müteşebbislere yapacakları yatırımlar esnasında gerek teknik bilgi gerekse de izin, ruhsat gibi iş ve işlemlerde yardımcı olmaktadır. Malatya’mızda, ajansımızın bu işlevini yerine getiren Malatya Yatırım Destek Ofisi’ni de özel sektöre daha yakın olmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odamızın hizmet binasına taşımız bulunuyoruz. Bundan sonra Malatya Yatırım Destek Ofisi bu binada, 3 personeli ile hizmet verecektir” dedi.

Malatya’nın kalkınmasına yönelik yapılan projelerin destekleneceğini ifade eden Vali Süleyman Kamçı, “Bugünkü toplantımızda ayrıca ajansa başvurusu yapılan Cazibe Merkezi Projeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunacağız. Malumunuz ilimiz 9. ve 10. Kalkınma Planlarında Cazibe Merkezi olarak belirlenmişti. Mart ayı itibariyle de Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamına dahil edilmiştir. Bu program vesilesiyle ilimizin kalkınmasına, özellikle de bölgesinde bir çekim merkezi olabilmesine yönelik projeler desteklenecektir” ifadelerine yer verdi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Malatya Destek Ofisi Birim Başkanı Murat Beyazıt katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız