SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Yaşanabilir Bir Kent..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'nın "daha yaşanabilir bir kent haline getirilmesi için" çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Akın'ın açıklamalarına ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bültende şu bilgiler aktarıldı:

"Malatya Yardım Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği sergiye katılan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, serginin ardından Belediye hizmetleri ile ilgili bir takım bilgiler verdi.

Göreve geldikleri günden itibaren Malatya’nın sorunlarını öncelik sırasına göre belirlediklerini ve yatırımlarını bu yönde kanalize ettiklerini belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ilk etapta alt yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini, kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu drenaj kanalları ile alt geçitleri, akabinde de doğalgaz çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, çalışmaların artık insanları rahatsız etmeyecek duruma geldiğini söyledi.

Başkan Akın, “Alt yapısı ve doğalgaz çalışmaları biten cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca doğalgaz servis bağlantıları yapılan yerlerde de kaldırım düzenleme çalışmalarına başladık. Şu anda acil olarak yapılması gereken noktalardan biri Atatürk Evi’nin olduğu yer ile Sivas Caddesiydi. Bu noktadan itibaren kaldırım düzenleme çalışmalarına başladık, söz konusu yerlerde çok modern bir düzenleme yapılıyor” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Kapalı Çarşı üzeri ile ilgili de proje çalışmasını yaptıklarını ve yakında buranın düzenlenmesi işinin ihale edileceğini belirterek, “Kapalı Çarşı’nın üzeri gerçekten çok kötü durumda, bir yağmur yağdığı zaman esnaflarımız sıkıntı yaşıyordu. İşte bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için proje hazırladık ve yakında da ihalesini yapacağız. Kapalı Çarşı üzerinde yapacağımız çalışmalar Yeni Cami çevre düzenlemesiyle bir bütünlük arzedecek ve burası da tamamlandığında ilimiz bir meydana daha kavuşmuş olacaktır” dedi.

Çevre yolu üzerinde köprülü üst kavşaklarla ilgili ihalenin bugün (27 Ağustos Pazartesi) Bayındırlık Bakanlığı Kara Yolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını ve ihale sürecinin devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Biz bu hizmetlerin yapılabilmesi için Bayındırlık Bakanlığıyla bir protokol yapmıştık.

İnşaatı Bayındırlık Bakanlığına ait kamulaştırma ve sanat yapılarının deplaselerinin yapılması da Malatya Belediyesine ait olmak üzere bu hizmetleri yapacağız. Sanayi Kavşağı, Emeksiz Kavşağı, Fuzuli Kavşağı ve Adliye Kavşağı olmak üzere bu hizmetlerimiz bittiğinde 4 kavşak güney – kuzey istikametinde hemzeminden kullanılacak. Doğu batı istikametinde ise trafik akışı köprülü üst kavşaklara alınmak suretiyle Malatya trafiğinin tamamen rahatladığını ve probleminde çözüldüğünü hep birlikte göreceğiz” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Battalgazi kavşağından Mişmişpark’a kadar olan bölgede toplayıcı yolların ana yola katılması konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir çalışma yapacağını, Malatya Belediyesi tarafından da yine Battalgazi Kavşağı ile Mişmişpark arasındaki alanda çevre yolu kenarında kaldırım düzenleme çalışmalarının yapılacağını, kaldırımlara dinlenme gruplarının yerleştirileceğini, bisiklet yollarının ve yürüyüş bantlarının yapılacağını söyledi.

Özellikle sabah saatlerinde çok sayıda vatandaşın bu yerde yürüyüş ve koşu yaptığını bu düzenlemeyle birlikte vatandaşların artık çok daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürüyüş ve koşu yapabileceklerini, bisiklet kullanabileceklerini ifade etti.

Başkan Akın, yaptıkları hizmetlerin yanı sıra devam eden ve proje aşamasındaki hizmetlerin de tamamlanmasıyla, Malatya’nın daha da yaşanılabilir bir kent haline geleceğini belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız