SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Yeterli Öğretmen İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen 'Türk Dili ve Edebiyatı Semineri' Malatya'da başladı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan ve toplam 726 öğretmenin katıldığı seminere, Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı, Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Proje Daire Başkanı Ahmet Fikret Bayraklı, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte öğretmenler ve yöneticiler katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin ülkelerin bugünü ve geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci, "Müsteşarlığa geldiğimin ilk ayında Türkiye'de öğretmenlerimize yönelik olarak verilen hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin dosyalarını inceledim. Gördüm ki, 1990 yılından bu yana, yani 13 yıl içinde hemen hemen her alanda hizmet içi eğitim öğretmenlerimize sunulmuş, şöyle veya böyle ama olumlu neticeler alınmış ama gördüm ki Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerine yönelik hiçbir hizmetiçi faaliyet yapılmamış.

Bu bizi endişeye sevk etmiştir.Hatta o kadar endişeye sevk etmiştir ki, bir dönemde Türk Dili Edebiyatı Dersi'nin sadece Dil kısmını bırakıp, Edebiyat dersinin müfredatta kaldırılmasının acaba Türklüğe ve Türk ruhuna karşı bir hareketmi olduğunu endişe ile takip ettik. Öyle bir anlayış düşününüz ki, bir millet kendi edebiyatından uzaklaşsın, kendi dilinin en yüksek seviyedeki örnekleri hem öğretmenlerinden hem de o vatanın çocuklarından esirgensin. Bunun anlamı nedir? Kestirmek mümkün olmamıştır" şeklinde konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Dilimiz son yüzyılda değişik sebeplerle zaman zaman yozlaştırılmaya, kısırlaştırmaya, suikaste açık hale getirilmiştir. Kullanılan Türkçe'nin anlaşılmaz, soğuk, zevksiz, kuralsız, ifade tarzlarıyla konuşulduğu görülmektedir. Bu konuda Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerine büyük görevler düşmektedir" dedi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, "Öğretmenlerin eğitiminde, hizmetiçi eğitim son derece önemlidir. Öğretmenlerimizin daha çağdaş, düşünen, tartışan, sorgulayan, memleketini, milletini seven, insan sevgisi ile dolu, paylaşmasını bilen, kendisi gibi düşünmeyeni düşman gibi görmeyen, kendisini sürekli geliştiren, Atatürk'ün dediği gibi, 'Vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için' hepimize çok büyük sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Proje Daire Başkanı Ahmet Fikret Bayraklı ise amaçların öğretmenlerin eksikliklerini gidermek olduğunu söyleyerek, öğretmenleri mesleki yeterlilik konusunda daha yeterli kılmak olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız