SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Daha Yüksek Derece Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2016-08-10 20:29:46
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Gençler Şampiyonası’nda, 10 kilometre pist yürüyüşte Türkiye büyükler ve gençler rekorunu kıran ve Dünya üçüncülüğünü el ederek, bronz madalya kazanan Malatyalı milli atletizm sporcusu Salih Korkmaz, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı ziyaret etti.

Dünya Gençler Şampiyonası’nda genç yürüyüşçü, müthiş bir yarış çıkararak bronz madalya elde etti. Salih, 10 kilometre pist yürüyüşte Türkiye büyükler ve gençler rekorunu kırdı. 18-25 Temmuz tarihleri arasında Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin ikinci madalyasını yürüyüşte Salih Korkmaz getirdi.

REKORLA TAMAMLADI VE TARİHE GEÇTİ

Üç ay önce Roma’daki Dünya Kupası’nda 11. sırayı alan Salih Korkmaz, 10 bin metre pist yürüyüş müsabakasında süper bir yarış çıkardı. İlk iki kilometreyi önde geçen Korkmaz, son ana kadar yarışın galibi Britanyalı Callum Wilkinson’ı zorlarken, kendi en iyisinde bir dakika üç saniye gibi büyük bir gelişim sağladı. Salih Korkmaz, yarışı 40:45.53’lük derecesiyle Britanyalı Wilkinson ve Ekvadorlu Jhonatan Amores’in ardından üçüncü olarak tamamlarken, hem kendisine ait 41:48.85’lik gençler, hem de Recep Çelik’e ait 40:57.8’lik büyükler pist rekorlarını tarihe gömdü.

Bu madalya, Türkiye'nin yürüyüşte bu seviyede bir şampiyonada elde ettiği ilk podyum olarak da tarihe geçti. Yarıştaki diğer atletimiz Mustafa Özbek de 43:48.37’lik bir derece yaptı ve 30. sırada müsabakayı tamamladı. Alınan bu gurur verici başarıdan dolayı, Sporcularımız Salih Korkmaz, Mustafa Özbek antrenörleri Erdal Altuntaş, Nevzat Koşar ve Atletizm İl Temsilcisi Mahmut Aluçluer ile birlikte Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı makamında ziyaret ettiler.

“KENDİSİNDEN DAHA YÜKSEK DERECELER BEKLİYORUZ”

İl Müdürü Fındıklı, Salih Korkmaz’ı elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek, “Salih Korkmaz’ın Dünya üçüncülüğü gibi çok önemli bir derece elde etmesi elbette gurur verici bir tablodur. Ancak bu derece sürpriz değildir. Zira hem Salih hem de diğer yürüyüşçü atletlerimiz uzun ve azimli bir çalışma programı uygulayarak yılmadan çalışmalarını antrenörlerimiz kontrolünde sürdürmekte idiler. Ben bu başarıdan dolayı başta sporcumuzu ve antrenörleri Erdal Altuntaş ve Nevzat Koşar’ı kutluyorum. İşte azmin zaferi diyorum. Yaş itibariyle gençler kategorisinde olması gelecek yıllarda daha çok uluslararası müsabakalarda madalyalar getireceğinin göstergesidir. Böyle bir sporcunun ilimizde yetişip Dünya Şampiyonasında üçüncülük gibi bir derece elde etmesi bizleri çok sevindirdi. Bu arada aynı turnuvada otuzuncu olarak Milli formayı terleten yine ilimiz sporcularından Mustafa Özbek’i de tebrik ediyor gelecek yıllarda ondanda daha yüksek dereceler bekliyoruz” diye konuştu.

“BU BAŞARI TESADÜFİ DEĞİL”

Malatya Atletizm İl Temsilcisi Mahmut Aluçluer ise, elde edilen başarının tesadüfi olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sporcumuz Salih Korkmaz Polonya'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonasında üçüncü olması bizleri çok mutlu etti. Antrenmanlarında yardımcı olan, antrenör arkadaşlarıma ve bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen her zaman yanımızda olan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Sadi Fındıklı’ya, Şube Müdürlüğümüze, Atletizm Federasyonu Başkanıma teşekkür ederim.”

Ziyarette ayrıca, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı Dünya Gençler Şampiyonası’nda üçüncü olan Salih Korkmaz’a çeyrek altın hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yeni Malatya Gazetesi

t2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız