SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Daire Personeli, Bir de 'Bodo'

A- A+ PAYLAŞ

18- 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler haftasının açılışı, protokolden Vali yardımcısı Enver Erdem, Belediye başkan yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve bağlı birimlere mensup yaklaşık 30 personelin katılımıyla yapıldı. Müzeye komşu olan Kernek Göl Gazinosu'nun işletmecisi "Bodo" lakaplı Abdullah Kapusuz da, bu günde komşularını yalnız bırakmadı ve törende hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Müze Müdür vekili V. Ziya Kılıç’ın açılış konuşmasıyla sürdü. Müdür vekili Kılıç, Türkiye’de müzeciliğin tarihini anlatarak başladığı konuşmasını özetle “Kaçak kazıların önünü alamıyoruz. Kaçak kazılar. Tespitli ve tescilli eserlerde de oldukça fazla. Bu durum da geçmişimizin değerlerinde önemli tahribatlar yapıyor” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ise Müzeciliğin anlam ve önemi üzerine yaptığı giriş konuşmasından sonra ilimizdeki müzecilik çalışmalarına değindi. Özbay özetle “ Aslantepe açık hava müzemizi Ağustos veya Eylül ayı başlarında inşallah açacağız. Beşkonakların ikisini tahsis ettiğimiz Etnografya müzemiz, bu hafta içinde inşallah açılacak. Atatürk Müzesine dönüştürülen Atatürk Evi’nde de çalışmalarımız da bitti. Kent müzesi oluşturma çalışmalarımızda bittiği takdirde kentimiz bir Müzeler kenti olacaktır” diye konuştu.

Yapılan bu konuşmalardan sonra Müze görevlisi Arkeolog Zeynep Yıldırım tarafından “Geçmişten Günümüze Malatya Çevresinde Kültür Varlıklarımız” konulu sunum, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirimdi ve Arkeoloji Müzesi gezildikten sonra açılış töreni sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız