SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dalbastı Kiraz da Pazarda

A- A+ PAYLAŞ

Kiraz mevsimi olması nedeniyle manav ve pazarlarda kiraz bolca yerini alırken, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi de Kiraz Şenliği'ne hazırlanıyor.

Doktorların '5 tanesi aspirin görevi yapıyor' diye belirttiği, kan sulandırıcı özelliği bilinen Kiraz'ın kilosu manav ve pazarda 2 - 4 TL arasında perakende olarak işlem görürken, özellikle Gündüzbey ve Yeşilyurt kirazlarının pahalı olduğu belirtildi.

Pazarda Kiraz satan Mehmet Ali Yılmaz, Yeşilyurt ve Gündüzbey'in meşhur dalbastı Kirazı'nın fiyatının yüksek olduğunu ifade edip, Dalbastı Kirazı'nın daha fazla alıcı bulduğunu belirtti.

Tadı, etliliği, aroması ve nefaseti nedeniyle Türkiye'de meşhur olan ve üretimin yarısının Rusya, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilen Yeşilyurt Dalbastı kirazı, ilçeye yılda bir milyon 200 bin TL civarında ekonomik girdi sağlıyor. İlçenin önemli ekonomik girdisi olan Kiraz Şenliği de Yeşilyurt'ta 19-20 Haziran günleri kutlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız