SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dalbastı' Kirazda Hasat Başladı

0
Güncellendi - 2019-06-23 20:49:01
'Dalbastı' Kirazda Hasat Başladı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kendine özgü tadı ve aromasından dolayı "dalbastı" diye adlandırılan kirazının hasadına başlandı.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede üretilen kirazın yaklaşık yarısının ihraç edildiğini söyledi.

Bu sezon tahmini kiraz rekoltesinin 700 ton olduğunu anlatan Solmaz, hasadın devam ettiğini belirtti.

Kiraz hasadının ilçede yaklaşık 20 gün sürdüğünü aktaran Solmaz, bu yıl yağışlar nedeniyle meyvelerde tozlaşma oranının düştüğünü ve meyvelerin seyrek tuttuğunu ifade etti.

Solmaz, bu sezon kirazların kalibresinin yüksek olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Kirazların kalitesi ve kalibresi yerinde. Kirazımızın kendine has aroması ve tadı var. Kirazımız rağbet görüyor. İhracatçılar şu an kirazın kilogram fiyatını 5-6 lira arasından alıyor. Ürünümüzü yurt dışına pazarlayan ihracatçılara teşekkür ediyoruz. Sezon başında kirazımız 8 ile 12 lira arasında satıldı. Şimdi hasat mevsimindeyiz 5 ile 6 lira arasında satılıyor. Esnaf da perakende satış fiyatları ise 8 ile 10 lira arasında."

Solmaz, dalbastı kirazının, lezzeti, iriliği ve dayanıklılığıyla hem Türkiye'de hem de yurt dışında ilgi gördüğünü kaydetti.

Çiftçi Ufuk Topaloğlu da güzel bir hasat sezonu geçirdiklerini vurgulayarak, "Bu yıl ki kirazlarımız çok kaliteli, hasılatımız da güzel." dedi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ali (4 yıl önce)
    Arapgir kirazını yemeyen kiraz yedim demesin... Not:Arapgirli değilim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübeğe gelmedin o zaman sen hemşerim??
    0
    0
    Yanıtla
  • Üveys El Karani (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Arapgir'in üzümü Arapgir'e yeter. Kirazı da Çırmıhtı'ya bırakalım.
    0
    0
    Yanıtla