SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dalbastı Tezgahlarda

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:32
Dalbastı Tezgahlarda
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi’nin Dalbastı Kirazı pazarda satışa sunulurken, fiyatının ise cep yaktığı görüldü. 
İlçede yetişen meşhur Dalbastı Kirazı’nın kilosu perakende 5 TL civarında işlem görürken, özellikle hediyelik olarak alanların daha fazla olduğu belirtildi.
 
Kiraz satıcısı Tekin Pekcan, bu yıl rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatın yüksek olduğunu söyledi. Bekir Onbaşıoğlu ise, kilosunu 5 TL’den sattıkları Dalbastı Kirazı’nı bilenlerin fiyatına bakmadığını ifade edip, “Doğal Aspirin görevi yapan Kiraz yok satıyor” dedi.
 
Yeni piyasaya çıkması nedeniyle birinci kalitesi 5 TL’den satılan Dalbastı Kirazı’nın bu yıl ilçede rekoltesinin 600-700 bin kilo olduğu tahmin edilirken, önümüzdeki günlerde fiyatın düşmesinin beklendiği kaydedildi.
 
Kiraz alıcıları ise, aroması ve tadı ile meşhur Dalbastı Kirazı’nı yemenin yanı sıra, hediyelik olarak göndermek için de aldıklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız