SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dalga Geçti, Gitti!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:30
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Malatya ziyaretinde üreticilerle dalga geçtiğini belirterek, “Destek bekleyen üreticiye ‘borçları erteledik zaten’ diyen Bakan  aynı nakaratı tekrarlayıp Malatya’dan gitti. Sayın Bakan ‘Malatyalıları aç da bıraksak, susuz da bıraksak yine bize oy verirler’ diye düşünüyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada Malatya’daki don felaketinin ardından üreticilerin beklentilerinin karşılanmadığını,Malatya ekonomisinin en zor yıllarından birini yaşadığını kaydetti. Ağbaba, Bakan Eker’i de destek taleplerine kulak kapatmakla eleştirdi.

Ağbaba şunları söyledi:

"30 Mart tarihinde meydana gelen don felaketi sadece tarım ürünlerini değil  Malatya’nın ekonomisini, sosyal yapısını,geleceğini de dondurdu. Malatya ölü toprağı serpilmiş durumda. 

Don felaketinden 3 gün sonra Tarım Bakanı Mehdi Eker Malatya’ya gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. “Çiftçilerimizin yarasını sarmaya dönük neler yapabileceğimizi alternatiflerle birlikte inceleyeceğiz.Olabilecek yardımları elimizden gelecek ne varsa şartlara göre, duruma göre onları da değerlendireceğiz" dedi.Malatyalı üreticiler Bakana inandı. Güvendi. Beklenti içine girdi. Sonuç, üreticiler ve Malatya için fiyasko oldu. Bakanın alternatif dediği daha önce de defalarca yaptıkları gibi üreticinin borçlarının faizli şekilde ertelenmesinin ötesine geçemedi. Ortada ne bir destek ne bir yara sarma var. 

AKP Hükümeti döneminde köylüler ve üreticiler siyasetçilerin ağzından çıkacak  kelimelere endeksli yaşamaya başladı. Başbakandan, Bakanlardan müjdeler bekleyip, hayal kırıklıklarına mahkum edildiler. Sayın Bakan hafta sonu tekrar Malatya’ya gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Üreticiler Bakan’dan bari bu kez bir müjde beklediler. Bakan yine aynı nakaratı tekrarladı.”Biz bütün kardeşlerimizin borçlarını erteledik.” 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı 3 ay arayla aynı kentte aynı cümleleri kullanarak ve Malatyalılarla dalga geçerek çekip gitti. Tarım Bakanının tabii felakete uğramış bir kente geliş amacı protokolle buluşup gitmek midir? Sayın Bakan, ‘Malatyalıları aç da bıraksak, susuz da bıraksak yine bize oy verirler’ diye düşünüyor.

Defalarca dile getirdik; Malatyalı üreticilerin yaralarını sarmak çok zor değil. Bütçenin tamamını Malatya’ya akıtın demiyoruz. Bu yıla özgü üreticiye destek verilmeli, zararları karşılanmalı, bundan sonraki süreçte de alan bazlı destek sistemine geçilmelidir. AKP Malatya’yı cezalandırmaya son verip, üreticilerin taleplerine kulak vermelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız