SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dalga mı Geçiyor Bunlar?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:14:51
Dalga mı Geçiyor Bunlar?!
A- A+ PAYLAŞ

Yolların yetersizliğinin yanı sıra, mevcut haliyle trafiği düzenlemek, daha seri ve güvenli olarak ulaşımı sağlamak amacıyla çok özenle yapılması gereken, sinyalizasyon sistemi işletilmesi, uyarı, yönlendirme vs. gibi levhaların doğru yere, doğru şekilde konulması.. Ancak, trafik sıkışıklığı 15 milyonluk İstanbul'u aratmayan Malatya'da, bir de ilgili kurumların seri ve güvenli trafik için doğru yönlendirmeyle ilgili görevlerini yeterince yerine getirmemeleri sık sık şikayet konusu olurken, bazı icraatları trajikomik manzaralar yaratıyor. Bunlardan biri de, Turgut Özal Bulvarı'ndan (Ankara Caddesi) MAŞTİ Otogarı'na giden yolun girişinde, aylardır hiçbir yetkili ve sorumlu olması gereken makamın-kişinin dikkatini çekmeden, adeta bir sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik abidesi gibi duruyor. Bulvardan otogara giden tali yolun girişinden 20-25 metre ileriye konulan Otogar yönünü belirten levha, bu haliyle "Dalga mı geçiyor bunlar bizimle?!" dedirtiyor.

Kent merkezinden Beylerderesi yönüne gidilirken, Turgut Özal Bulvarı'ndan MAŞTİ'ye giden tali yol ayrımına gelmeden metrelerce geriye konulması gereken yönlendirme levhası, olması gereken yerde olmadığı için, Malatya'nın yabancısı olanlar ya da sık sık otogarla işi olmayan Malatyalılar, MAŞTİ girişine giden yolu, yolların ayrıldığı yeri geçtikten metrelerce sonra farkediyorlar. Çünkü, levha girişten 25 metre sonraya, üstelik de bir başka trafik levhasının ardına dikildiği için çok da net görülmeyecek bir yerde bulunuyor. Otogar girişini, levha olması gereken yerde olmadığı için kaçıranlar, ani fren yapıp tek yönlü yolda geri gelmeye çalışarak tehlike oluşturup tali yola girmeye çalışırken tehlike yaratıyorlar. Sürücülerin büyük çoğunluğu ise devam ederek, ancak otogar karşısındaki kavşaktan tekrar şehir yönüne dönüp, sonra tekrar MAŞTİ'ye doğru yol alarak bir deneme daha yapmak zorunda kalıyorlar.

Hergün binlerce aracın geçtiği, her gün gerek Emnniyet ve Belediye trafik ekipleri, gerekse Karayollarının onlarca, yüzlerce görevlisinin geçtiği, ancak nedense farkedemediği veya farkedip de umursamadığı gariplik aylardır devam ediyor. 

FOTOĞRAFLAR: Savaş BARIŞ, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız