SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damarı Ameliyatsız Değiştirdiler

0
Güncellendi - 2017-03-29 00:41:51
Damarı Ameliyatsız Değiştirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 77 yaşındaki hastanın balonlaşan karın damarı, anjiyo yöntemi ile ameliyatsız olarak değiştirildi.

Malatya’da yaşayan 77 yaşındaki Kazım Hasırcıoğlu, bir süre önce karın ağrısı şikayeti ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastanın karın damarında anevrizma (balonlaşma) tespit edildi. Daha öncede Bypas ameliyatı geçiren ve çeşitli hastalıkları bulunan yaşlı hastaya Kardiyoloji Kliniğinde ilk kez denenen bir yöntemle müdahale edildi. Kardiyoloji Kliniğinden Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Doç. Dr. Mehmet Cansel ve Doç. Dr. Jülide Yağmur ile Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinden Prof. Dr. Nevzat Erdil ve Yrd. Doç. Dr. Barış Akça’nın katıldığı başarılı bir operasyon ile hastanın balonlaşan karın damarı yapay damar kaplı stent kullanılarak ameliyatsız bir şekilde kapatıldı.

Yaşlı hasta birkaç günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu edilirken kardiyoloji Kliniğinde ilk kez yapılan yöntem hakkında bilgi veren Kardiyoloji Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir kendilerine başvuran hastanın daha önceden Bypas ameliyatı geçirdiği ve aynı zamanda hipertansiyon ile diyabetinin de bulunması nedeniyle yaklaşık 8 cm olan damardaki balonlaşmaya müdahale edilmediği takdirde hastanın hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Daha önceleri açık ameliyatla yapılan ve çok uzun süren böylesi riskli bir işlemin yaklaşık 1 saat kadar kısa bir sürede başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Pekdemir, “Bu işlemin tarafımızca ilk kez yapılmasının önemi ise artık sadece kalbe ve kalp damarlarına değil kalp dışı damarlardaki hastalıklara da müdahale etmeye başlayarak kliniğimizin ilgi alanına giren her hastayı başka merkezlere göndermeden tedavi ederek hem hastanemizin hem de Malatya’mızın prestijini daha üst seviyelere taşımak için bir adım olmasıdır" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyali (6 yıl önce)
    Allah razi olsun, yolunuz acik olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgun (6 yıl önce)
    bu beyaz gömlekliler CENNETLİKTİR.Allah işlerini güçlerini rast getirsin . Sayın Malatyalılar bu doktorları kazanmışsınız kaybetmeyin .Türkiyenin hiç bir ilinde bu ilgi alakayı bulamazsınız. geldim gördüm ve duacıyım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (6 yıl önce)
    Ellerinize sağlık, başarılarınızın artarak devamını temenni ederiz!
    0
    0
    Yanıtla
  • emre kadir özçelik (6 yıl önce)
    tebrik ederim ellerinize sağlık malatyanın gururu oldunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • YUSUF ELKIRAN (6 yıl önce)
    ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.ALLAH KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN.ELLERİNİZE SAĞLIK.ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • yuksel (6 yıl önce)
    Allah razı olsun değerli kardeşlerim. İşte bu : vatanseverlik, milliyetçilik, işinin hakkını verme, ülkemizin bölgemizin ilimizin, bu tür başarılara ,bu günlerde çok ihtiyacı var. Ülkemizde böyle idealist, ufku yüksek, insanlarımızla daha çok güzel başarılara imza atacağız inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (6 yıl önce)
    Üniversitemiz adına gurur duyduk.Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyorum .Elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    tebrikler elinize saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • sibel hasircioglu (6 yıl önce)
    Babamizin hayatini kurtaran tum degerli hocalarimiza sonsuz saygi ve derin minnetlerimizi sunariz. Babamizin durumundaki hastalarin tedavisine vesile olduklari ve isik tuttuklari icin degerli kardioloji ekibine en derin tesekkurlerimizi sunariz. HASIRCIOGLU Ailesi
    0
    0
    Yanıtla