SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damat İçin Çalık Grubu Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Milliyet yazarı Metin Münir'in "Berat Albayrak Çalık'a Genel Müdür oldu" yazısına, Çalık Holding'den açıklama geldi.

Çalık Grubu, Milliyet Gazetesi'ne gönderdiği açıklamada, Berat Albayrak'ın 1999 yılından bu yana Çalık Holding bünyesinde çalıştığını vurguladı.

İşte o açıklama;
"-30 Mart 2007 tarihinde, “Haydi Gözünüz Aydın” köşesinde yer alan şirketimiz Genel Müdürü Berat Albayrak’la ilgili köşe yazısındaki bazı bilgiler gerçekleri yansıtmadığı gibi, kamuoyunda olumsuz bir yönlendirmeye neden olabilecek içerik taşımaktadır.

2007 yılında Çalık Holding Genel Müdürü olarak atanan Berat Albayrak, 1999 yılından bu yana Çalık Holding bünyesinde Türkiye’de ve Amerika’da çeşitli yöneticilik görevleri üstlenmiş olup kurumumuzun gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Sayın Albayrak, işletme ve finans alanında Türkiye’nin ve Amerika’nın saygın üniversitelerinden lisans ve yüksek lisans derecelerine sahiptir. Berat Albayrak, eğitimi ve uluslararası iş deneyimi itibariyle, görevi konusunda gerekli yeterlilik ve yetkinliğe sahiptir. Bahsedilen yazıda, Albayrak’ın Çalık Holding bünyesindeki başarıları konusunda herhangi bir bilgi olmaksızın “iş tecrübesinin sınırlı olduğu” konusunda yönlendirici ve yanlış bir belirleme yapılmıştır. Öte yandan, söz konusu köşe yazısında belirtildiği gibi Berat Albayrak 26 yaşında değil 30 yaşındadır.

Kamuoyunun sağlıklı ve doğru bilgilendirilmesi için bu düzeltmenin aynı yerde yayınlanmasını bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla

Çalık Holding
Kurumsal İletişim Müdürlüğü"

NE YAZMIŞTI?
Milliyet Yazarı Metin Münir, 30 Mart günkü yazısında, Başbakanın damadı Albayrak'ın Çalık Holding şirketlerindeki konumuna ilişkin şunları yazmıştı:

"Berat Albayrak, Çalık Holding Genel Müdürü oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Çalık Holding'e genel müdür olarak atandı.

Henüz 26 yaşında olan ve iş tecrübesi sınırlı olan Berat Albayrak'ın bu göreve atanması iş dünyasında bütün dikkatleri üstüne çeken bir gelişme oldu.

Berat Albayrak'ın Çalık grubu ile tanışıklığı ABD'de üniversite yıllarında başladı. Babası Sadık Albayrak ve Çalık grubunun sahibi Ahmet Çalık'ın dostluğu sayesinde Çalık'ın tekstil bölümünde çalışmaya başladı.

Daha sonra Esra Erdoğan ile tanıştı. Temmuz 2004'te İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yaklaşık 7 bin davetlinin katılımıyla yapılan düğünle hayatlarını birleştirdiler. Esra Erdoğan hamile kalınca çift Türkiye'ye döndü.

Berat Albayrak birkaç ay önce Çalık Holding'in finansman bölümünde genel müdür vekili olarak çalışmaya başladı. Kısa bir süre önce de bu göreve asaleten atandı.

Hatırlanacağı gibi Samsun-Ceyhan arasında yapılması planlanan boru hattı ihalesiz olarak Çalık grubuna verilmiş, bu durum yaygın eleştirilere neden olmuştu.

Tekstil, enerji, inşaat, finans ve lojistik konularında faal olan Çalık'ın, internet sitesindeki bilgiye göre, 15 bin çalışanı var. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'e göre Çalık Holding'in uzun vadeli ulusal kredi notun BBB+(tur). Çankırı ve Rize'de hidroeolektrik santral inşa ediyor. Şirketin cirosu ve özvarlıkları konusunda sitesinde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır."

"2 MİLYAR DOLARI YÖNETECEK"
Bu arada, başbakanın damadı ile ilgili olarak Milliyet'te 31 Mart'ta da "2 milyar doları yönetecek" başlıklı bir haber yayınlandı.

Şükran Pakkan ve Songül Hatırsu imzalarını taşıyan bu haber de şöyle:

"Başbakan Erdoğan'ın büyük kızı Esra ile evlenen Berat Albayrak, son dönemin parlayan grubu Çalık Holding'in Genel Müdürü oldu. Yeni Şafak gazetesinin eski yazarlarından Sadık Albayrak'ın oğlu olan ve geçen yıl ABD'den Türkiye'ye kesin dönüş yapan Albayrak, ağabeyi Serhat Albayrak'tan boşalan bu görevi, yaklaşık altı aydır vekelaten sürdürüyordu. 29 yaşındaki Berat Albayrak, yeni görevinde 2 milyar dolarlık bir aktif büyüklüğün yönetiminden sorumlu olacak.

Bir süre önce, Çalık Holding'in internet sitesinde "yönetim" başlığı altında Albayrak'ın ismi "holding genel müdürü" olarak yazıldı. Sadık Albayrak, oğullarının bu hızlı yükselişi konusunda, "Onları çok zor şartlar altında büyüttüm. Şimdi onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Krizde kazandırdı, göze girdi
Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Amerika'da New York Pace Üniversitesi'nde ekonomi mastırı yaptı. Bu sırada Berkeley Üniversitesi'nde eğitim gören Esra Erdoğan ile Temmuz 2004'te evlenen ve Çalık Holding'in ABD'deki ofisinde ekonomi danışmanlığı yapan Albayrak, Levis, Tommy Hillfiger gibi ünlü jean firmalarına kumaş satan holdinge, ekonomik krizde aldırdığı kararlarla kâr ettirerek göz doldurmuştu.

Albayrak, Türkiye'deki Ekonomistler Platformu'nun ABD koordinasyon ekibindeki altı temsilciden biriydi.
Türkiye'ye dönünce de iş yaşamını, ağabeyi Serhat Albayrak'ın genel müdür olduğu Çalık Holding'de sürdürmeye karar veren Berat Albayrak, ağabeyi Ağustos 2006'da Star Gazetesi Genel Müdürlüğü'ne geçince, ondan boşalan makama vekâleten atandı. Atama kamuoyuna duyurulmadı. Albayrak'ın adı ilk olarak geçen 27 Şubat'ta, holdingin "eurobond" ihracıyla ilgili bir bülteninde "genel müdür vekili" olarak geçti. Holding tarafından doğrulanan atamayla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmazken, "Albayrak, vekâleten sürdürdüğü göreve asaleten atanmıştır" denildi.

Baba Albayrak: Gurur duydum
Baba Albayrak, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede, oğlunun başarılı performansı dolayısıyla göreve layık görüldüğünü söyleyerek, "Daha önce bu görevi büyük oğlum sürdürüyordu. Şimdi Berat, vekâleten sürdürdüğü görevi asaleten aldı" dedi. Bir teknik direktör takımında yetiştirdiği futbolcunun milli forma giymesiyle nasıl övünürse kendisinin de çocuklarıyla aynı şekilde övündüğünü anlatan Albayrak, şöyle dedi:

"Berat, çok başarılı bir öğrenciydi. İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra, ABD'ye gitti. Orada da Çalık Holding'de çalıştı. Biz çok zor günler geçirdik. Ben sıkıyönetim döneminde cezaevine girdiğimde, Serhat 9, Berat 4 yaşındaydı. 1990'lı yıllara kadar sürekli mahkemelerdeydim. 100 yılla yargılanmıştım. Bu şartlar altında büyüdüler ve şimdi bir baba olarak çocuklarımın başarıları nedeniyle çok övünçlüyüm."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız