SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damızlık Gebe Düve İthalatı..

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında desteklenen büyükbaş hayvancılık ve damızlık amaçlı sığır işletmesi yatırımlarında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan izin alınmak kaydıyla damızlık gebe düveler ithal edilebilecek.

DAP kapsamındaki illerde etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan tebliğe göre DAP kapsamındaki Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van’da büyükbaş hayvancılık işletmeleri ile etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan izin alınması şartıyla damızlık gebe düve ithal edebileceği bildirildi.

Damızlık belgesine veya saf ırk sertifikasına sahip, Bakanlığın ithalatına izin verdiği ülkelerden ithal edilen en az 3 aylık gebe olan damızlık gebe düvelerin birim fiyatı, TİGEM'in her yıl için belirlediği satış bedeli dikkate alınarak, Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından proje uygulama yılı başlangıcında belirlenecek.

Bakanlık tarafından 2010 için programa alınmış projelerde desteklenecek gebe düvenin birim fiyatı, TİGEM tarafından 2010’da belirlenen satış bedelinin yüzde 80’ini geçemeyecek şekilde saptanacak.

Yatırımcı, satın alacağı damızlık gebe düveleri Bakanlıktan izin almak şartı ile ithal yolu ile de temin edebilecek. Uygulama projesinde yer alan temin planında, hibeye esas olan yatırımların tamamlanma tarihi ek süreyi geçmeyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız