SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damızlık Koç Dağıtılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:00
Damızlık Koç Dağıtılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının desteği ile yetiştiricilere önümüzdeki aydan itibaren damızlık koçların dağıtılacağını söyledi. 

Akın, yüzde 80’ninin bakanlığın desteklediği proje ile Malatya’da önümüzdeki ay yetiştiricilere 170’e yakın damızlık koç dağıtılacağını söyledi. Şuana kadar özellikle ilçelerden bu destek için çok fazla başvurunun olmadığına dikkat çeken Akın, 2018 yılına kadar devam edecek yüzde 80 devlet destekli damızlık koç uygulamasına yetiştiricilerin ilgi göstermesini istedi.

Bu desteklerden en iyi şekilde faydalanılması adına birlik olarak ilçe, mahalle ve köy toplantıları düzenlediklerini belirten Akın, yetiştiricilerin de bu desteklerden faydalanması adına il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurmalarını istedi. Akın, “İnşallah alacağımız damızlık koçların verimi yüksek olur ve amacına hizmet eder. Malatya ekonomisine hizmet etmesi adına 170’e yakın damızlık koçu önümüzdeki ay yetiştiricilere dağıtacağız” diye konuştu.

Burada il müdürlüklerinin yanı sıra kendilerine ve yetiştiricilere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Akın,verilen desteklerin amacına ulaşması adına mücadele ettiklerini söyledi.

Akın, son olarak ise tüm yetiştiricilerin ve Malatyalıların Ramazan ayını tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız