SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damızlık Koç Dağıtımı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:01
Damızlık Koç Dağıtımı
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe programı kapsamında, Malatya genelinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere, yüzde 80'i devlet destekli damızlık koç dağıtımı yapıldı. 

Proje kapsamında Akçadağ'dan 9, Arapgir'den 2, Battalgazi'den 1, Darende’den 11, Hekimhan'dan 3, Pütürge'den 1, Yazıhan'dan 2 ve Yeşilyurt'tan 1 yetiştiriciye 148 baş damızlık Akkaraman ırkı koç dağıtıldı.

Malatya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Bakanlığımız tarafından üreticilerimize, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde, mevcut işletmelerin et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik destekler verilmektedir. Ulaş Tarım İşletmesinden 12-30 aylık erkek damızlık koçlar seçilerek, Malatya genelinde küçükbaş hayvancılık yapan 30 yetiştiriciye yüzde 80'i devlet destekli Akkaraman ırkı 148 damızlık koç dağıtılmıştır. Teslim edilen damızlık hayvanların seçimi, et verimlilikleri ve ikizlik oranları yüksek olan ana babalardan elde edilen yavrulardan yapılmıştır” sözlerini kaydetti.

Ulaş Tarım İşletmesinde damızlık koç seçimini, Malatya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Fuat Koşar ve Veteriner Hekim Emin Yurtseven ile yetiştirici temsilcileri yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız