SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Damızlıklara Küpe...

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:28
Damızlıklara Küpe...
A- A+ PAYLAŞ

Anaç koyun ile yavrular ve damızlık erkeklere küpeleri Malatya’nın Yazıhan ilçesi Gövük Köyü’nde takılmaya başlandı. 

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, "Yazıhan ilçesine bağlı Gövük Köyü’nde koyun ve keçilere küpelerin takılması için teknik personelimizle birlikte saha çalışmamıza başladık. Burada hem dişi hayvanlarımız hem kuzularımız hem de projedeki erkek damızlık hayvanlarımıza küpe takma işlemlerimiz, proje kapsamındaki tüm köylerimizde devam edecektir” dedi.

Koyun üreticisi Sait Çolak ise, “Projeden dolayı, devletimize, Gıda,Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığımıza, TAGEM Genel Müdürlüğü'müze, İl ve İilçe müdürlüğü'müze, proje liderimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. inşallah Yazıhan ve bazı köylerinde uygulanan bu projemiz amacına hizmet eder, başarılı olur. dedi.

Birlik Proje Teknik Elemanı Veteriner Hekim Murat Parlakdemir de Halk Elinde Islah Proje küpelerini renk renk tanıtarak teknik bilgiler verdi. parlak, "Yetiştiricinin tuttuğu kayıtları inceleyerek proje kapsamındaki tüm hayvanlara küpeleme işlemlerine başladık” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız