SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Damla Sulamaya Geçin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, üreticilerin hibe destekli olan damla sulama sisteme geçmelerini önerip, bunun tasarruf sağladığını bildirdi.

Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarının azalmasından dolayı suyun tasarruflu kullanılmasının istendiğini vurgulayan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yüzde 50 destek verdiği damla sulama sisteminin önemini anlattı.

Damla Sulama Sistemleri ve Yağmur Sulama Sistemlerine, yüzde 50 oranında hibe desteği verildiğini vurgulayan Ahmet Güldal, "Artık salma sulama sisteminden vazgeçilip, damla ve yağmur sulama sistemine geçilirse, hem sudan tasarruf sağlanır, hem de toprakta erozyon olmaz. Damla sulama sistemi ile sulanan bahçelerin verimi daha fazla oluyor. Devlet de bu sisteme yarı yarıya hibe desteği sağlıyor. Bu imkan kaçırılmamalı" dedi.

Damla Sulama Sistemleri ve Yağmur Sulama Sistemleri hibe destekleri konusunda ayrıntılı bilginin ilçe ve il tarım müdürlüklerinden alınabileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız