SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Damokles'in Kılıcı Gibi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:30
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. 

Partide düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, il genel meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Kiraz, Malatyalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, “Geleneksel olarak her bayram düzenlediğimiz bayramlaşma töreninde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kiraz, bayramın birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını temenni ederek, şunları kaydetti: “Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazan ayı, insanların manevi duygularının üst seviyeye çıktığı bir aydır. Tabi bu ayda önümüze bazı gerçekler de geldi. Yoksulluğun, açlığın, sefaletin hüküm sürdüğünü de çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu bayramın, öncelikle yoksulluğun, açlığın ve sefaletin giderilmesi anlamında bir dönüm noktası olmasını diliyorum. Yine birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve barışın sağlanması konusunda bayramın dönüm noktası olmasını temenni ediyorum.”

Milletvekili Ağbaba ise, “Hukukun, barışın, insan haklarının egemen olduğu; insanların, hele de siyasi parti liderlerinin hükümetler tarafından tehdit edilmediği, aba altından sopa gösterilmediğini, mahkemelerin insanların kafasında Damokles'in Kılıcı (*) gibi dönmediği günler diliyorum” diye konuştu.

(*)- DAMOKLES'İN KILICI: Damokles, M.Ö. 4. yüzyılda Sirakuza'da hükümdar olan Dionysios'un sarayında yaşamış ve dünyaca ünlü Damokles'in kılıcı deyiminin zamanımıza kadar gelmesine sebep olmuş kişidir.

Efsaneye göre Damokles Kral Dionysios'un yakın dostu olduğu için, daima kralla sohbet ederdi. Konuşmalarında çoğu defa krala krallığın bahşettiği mutluluktan bahseder dururdu. Bu durumdan usanan kral, bir gün Damokles'e dönerek; Bu mutluluğu senin de tatmanı arzu ediyorum! demişti. Büyük bir ziyafet hazırlatarak tacını ve tahtını kralın güç ve imkânlarına özenen Damokles'e bırakmıştı. Damokles de sevinçle krallık elbiselerini ve tacını giyip tahta oturmuştu. Ziyafetin ortalarına doğru tam başının üstünde bir şeyin sallanmakta olduğunu gören Damokles, dikkatle bakınca bunun at kılına bağlı keskin bir kılıç olduğunu görmüştü. Damokles bunun ne manaya geldiğini düşünüp, Kral Dionysios'un böyle yapmakla, kendisine krallığın sadece krala ait güç ve zenginliklerden ibaret olmayıp, aksine insanın canını daima tehlikelere sokabilecek bir mevki olduğunu idrak ettirmek istediğini anlamıştı.

Bu eski Yunan efsanesinden kaynaklanan Damokles'in kılıcı gibi deyimi, günümüzde de büyük görev ve mesuliyetlerin aynı zamanda büyük tehlike ve sıkıntıları da beraberinde getireceğini vurgulamak amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca Kral Dionysios'un krallığı süresince büyük tehlikeler ve korkular yaşadığını da ifade etmektedir. "Damokles'in kılıcı gibi" deyimi halen günlük diyaloglarda kullanılır ve bu deyime edebi eserlerde, makalelerde rastlanır. (wikipedia)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız