SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Danışman İçin Destekleme Ödemesi

0
Güncellendi - 2016-06-20 16:47:04
Danışman İçin Destekleme Ödemesi
A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri ile ilgili 21. İl Teknik Komite Toplantısı, Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya katılan komite üyelerine bilgilendirmelerde bulunan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya’da 4 serbest tarım danışmanı, 8 şirket ve 4 birlik olmak üzere toplam 16 kişi ve kuruluşun tarımsal danışmanlık hizmeti verdiğini ifade etti.

Selvi, “Bu kişi ve kuruluşlar bünyesinde 8 yönetici, 73 tarım danışmanı hizmet vermektedir. 2015/19 nolu tebliğ kapsamında 1. dönem 4 bin 279 tarımsal işletmeye hizmet verilmiş olup, birinci dönem hizmet veren kişi ve kuruluşlara Bakanlığımızca 1.711.600 TL ödeme yapılmıştır. 2. dönemde ise danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşlara Bakanlığımızca 855 bin 400 TL ödeme yapılacaktır. 2016/8791 sayılı ‘2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı’ ile ülkenin tarımsal yayım ve danışmanlık sisteminin çoğulcu, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla, Bakanlıkça yetkilendirilerek tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti sunan ziraat odası ve üretici örgütlerine, işletme bazlı danışmanlık yapmak üzere istihdam ettiği azami iki tarım danışmanı için destekleme ödemesi yapılacaktır. Ziraat Odası ve üretici örgütlerince istihdam edilen her bir tarım danışmanı için 12 aylık hizmet sunumuna bağlı olarak eşit iki dilim halinde toplam 20 bin TL tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.

Daha sonra komite üyeleri uygulamaların işleyişiyle ilgili bilgilendirildi. Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

iha

tarımsal

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız