SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Danışmanlar Köye Gitmiyorlar ki!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaparak gündemindeki maddeleri görüştü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, ilk olarak Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Beldesi Ağcapınar Mevkiinde Esat Gültek tarafından, Kale İlçesi Karakaya Baraj Gölü Kömürhan Mevkiinde Ferhat Yıldırım tarafından yaptırılacak olan kafeslerde alabalık yetiştirme projesine izin verilmesi kararlaştırıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından destek primi verilen alabalık yetiştiriciliği projesi için başvuranların yerlerinde inceleme yaptıklarını söyleyen İl Genel Meclisi Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Abdurrahman Doğan, istihdamın arttırılması ve ilin ekonomisine katkıda bulunulması bakımından bu tür yatırımları destekleyeceklerini söyledi.

İl Genel Meclisi Yeşilyurt üyesi Hamit Kiraz, 3 yıldır görev yapan tarım danışmanlarının köylere pek gitmediklerini ve köylülere yeterince yararlı olamadıkları şeklinde köylülerden şikayet aldıklarını dile getirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay ise tarım danışmanlarının eğitime tabi tutulduklarını ve Malatya'da geç göreve başladıklarını, belki bundan dolayı yeterince faydalı olamamış olabileceklerini ancak bu konuda Tarım İl Müdürlüğü'nden bilgi alıp aktaracağını dile getirdi.
Başkan Abdurrahman Atay, bu yıl Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde tarım danışmanı sayısının arttırılacağını bildiğini, bu konuda ayrıntılı bilginin yetkililerle görüşmesinden sonra vereceğini aktardı.

Başkan Atay, 81 ilde kurulacak olan İl Genel Meclisi Derneği'ni Malatya'da kurup, ilgili yerlere müracaat ettikleri konusunda da bilgi verip, merkezi Ankara olmak üzere federasyon çatısı altında toplanacak olan İl Genel Meclisi Derneği kanalıyla da il genel meclisi üyelerinin haklarını koruyacaklarını kaydetti.

Toplantıda Kuluncak İlçesi üyesi Fuat Boyraz, köylerin su sorunu ve su kayıplarıyla ilgili meclise dilekçe verdi. Sulama suyunda yüzde 20-30, içme suyunda ise yüzde 18 kayıp olduğunu dile getiren Boyraz, şebekelerin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Hekimhan ilçesi üyesi Sait Özoğlu da, köylerdeki su sorununa temas ederek, "Köylüyü köyde tutmanın yolu köylere hizmet götürmektir. Köylere hizmette öncelik ise sudur" şeklinde konuştu.

Arapgir İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Akşahin de, hizmet götürülürken eşit paylaşımın önemini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız