SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Danıştay Kararı Siyasi'

A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Konfederasyonu Malatya İl Temsilciliği'nce organize edilen eylemde, Danıştay'ın katsayı kararına tepki gösterildi.

Soykan Parkı'nda kitlesel basın açıklamasını okuyan Memur Sen Malatya Temsilcisi Şahin Kayaduman, "Eylemimize mağdur öğrenciler ve halkımızın katılmasından dolayı teşekkür ediyorum" diyerek söze başladı. Danıştay'ın verdiği kararı adaletsiz bulduklarını dile getiren Kayaduman, "Meslek liselilerin de üniversiteyi kazanıp istedikleri bölümde eğitim görmeleri için özel çaba göstermeleri gerekir. Meslek liselerinin önü açılmalıdır. Danıştay'ın siyasi kararını protesto ediyoruz "şeklinde konuştu.

"Darbelere çanak tutan İstanbul Barosu'nun emekli bir Yargtay Savcısı'nın işaretiyle Danıştay'a dava açtı ve adaletsiz karar alındı" diyen Kayaduman, "Meslek liselerinin önünü kesmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, meslek lisesi öğrencileri adına da Şehit Kemal Özalper Endüstri ve Teknik lisesi öğrencisi Mehmet Emin Aslan da konuşmasında, "Uygar medeniyetler seviyesine çıkmada attığımız ve atacağımız her adım önüne koyacağınız engeller, büyük önder Atatürk karşısında vereceğiniz vicdan muhasebesinde size engel olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin çeşitli slogan attıkları basın açıklaması olaysız sona ererken, eyleme ellerinde pankartlarla katılan İmam Hatip Lisesi'nde okuyan kız öğrenciler ise, Danıştay'ın kararından mağdur olduklarını dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız