SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darağacının Önünde

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:24
Darağacının Önünde
A- A+ PAYLAŞ

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamının 41’inci yılı nedeniyle CHP Malatya İl Gençlik Kolları tarafından darağacının önünde basın açıklaması yapıldı. 

PTT önünde kurulan darağacının önünde açıklama yapan CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Karakış,şunları söyledi:

"Deniz, Hüseyin, Yusuf, Onlar kimlerdi bilir misiniz? Onlar bir ulusun bilmek, anlamak, değişmek, idealleşmek, uğruna, emperyalist güçler tarafından katledilen devrimci Yiğitleriydi!

Onlar bu ülkenin bağımsızlığına, özgürlüğüne inanan tam bağımsız Türkiye sloganlarıyla çıkıp güç odaklarının, yobazların şehit ettiği aydınlarıydılar!

Onlar, fikri vicdanı hür insanlar yetiştirilmesi için bedel ödemiş Yoldaşlarımız, önderlerimizdi!

Deniz, Hüseyin, Yusuf Üç yeminli fişek !

Onları devrin siyasetçileri anlayamamıştır! Onların milli değerler uğruna bağımsızlık uğruna verdiği savaşı anlayamamışlardır!

Devrin siyasetçilerine sormuşlar Devrim Nedir diye? Onlarda ufukta battı batacak bir gemidir demiş! Ama bilmiyorlar ki siyasetçiler o gemi uzak diyarlarda ne Deniz Gezmiştir!

Şunu unutmasınlar ki bizler parmakla saymakla bitmeyiz, tükenmezi kırmak ile tükenmeyiz biz devrimciler, bir ölür bin geliriz!

Nazım’ın dediği gibi:

Saraylar saltanatlar çöker 

Kan susar bir gün

Zulüm biter.

Menekşeler açar üstümüzde

Leylaklar da güler.

Bugünlerden geriye,

Bir yarına gidenler kalır

Bir de yarınlar için direnenler.

İşte biz Direnenlerin, devrimcilerin yanında olmaktan onlarla omuz omuza göğüs, göğüse  çarpışmaktan, mücadele etmekten onurluyuz, ŞEREFLİYİZ.

Denizleri anlamak onlar gibi olmak o idealde yürümek tüm devrimci genç arkadaşlarımızın idealidir. Bu ideali yaşatmak için Denizlerin yapmış olduğu işleri geliştirmek, bizlerin asli görevleridir!

Denizleri ve onlara yapılan zulümleri tüm platformlarda söylemek, genç arkadaşlarımızı bilinçlendirmek, bizleri daha güçlü ve kararlı kılacaktır!

Onlar isteselerdi sistemin, düzenin, haksızlığın, zorbalığın devam ettiği bu ülkede  çok paralar kazanıp çok rahat yaşaya bilirlerdi ama yapmadılar bedel ödediler, bizler bugün bunları dile getir bilelim diye!

Bakınız Uğur Mumcu Deniz’ler için şu dizeyi yazmıştır!

Henüz çocukluğumuzu bile yasamamıştık.  Bir kadın eline değmemişti ellerimiz. Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha. Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına.  Herkes tanıktır ki korkmadık. İçimiz titremedi hiç. Mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere...

Asıldık ey halkım, unutma bizi!

Unutturmayacağız, unutturamayacaklar bizlere, zalimlerin zulümlerini!

Onlar dövüşerek öldüler onlar güneşe gömüldüler. Ve idama gideceklerini bilerek şunları söylediler; Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum.

Bizlerde seni yaşatmaktan,  senin yolunda ilerlemekten onur duyuyoruz. Aşk olsun sana çocuk!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız