SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darbe Anayası ile Olmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili aday adayı Avukat Bayram Taşkın, "Artık bu toplum kendilerine zorla giydirilen deli gömleği dediğimiz bu darbe anayasası ile daha fazla yol alamaz."dedi.

Hekimhan'da propaganda çalışması yapan Taşkın'ın ziyaretlerine ilişkin bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "MHP, CHP, HDP ve paralel yapı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden her an bir araya gelebiliyorlar" dedi.

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın Hekimhan AK Parti İlçe teşkilatını ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Malatya ve Hekimhan'ın yerelde sorunları olduğunu ve bu sorunların herkesin sorunları olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti; "İktidarımızın 12 yıldır başlatmış olduğu demokratikleşme sürecinin taçlandırılacağı nokta olan yeni anayasa için 2015 Haziran seçimleri büyük önem arz etmektedir. Artık bu toplum kendilerine zorla giydirilen deli gömleği dediğimiz bu darbe anayasası ile daha fazla yol alamaz. Bugüne kadar halkımızın göstermiş olduğu güven 7 Haziran seçimlerinde de tazelenecektir. Hukukun zirvesi olan anayasayı bugüne kadar hep darbeciler yapmıştır. Bizler Hukuksal mevzuatın temeli olan anayasayı halkın iradesinin tecelgahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yapsın. Yeni anayasayı yapmakta  halkımızın oyları ile AK Parti'ye nasip olacaktır" şeklinde konuştu.

"BU MEMLEKET KOALİSYON HÜKÜMETLERİNDEN ÇOK ÇEKTİ"

Başkanlık sisteminin toplumun sosyolojik yapısına uygun olduğunu belirten Taşkın, "Parlamenter sistemde güçlü lider varsa iyi işler. Güçlü lider yoksa her zaman koalisyon hükümetlerine muhtaçtır. Bu memleket koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Bugün eğer birileri seçim sisteminden, barajdan muzdaripse buyursunlar Başkanlık sistemini konuşalım. Başkanlık sisteminde baraj yoktur. 5 yılda bir başkanı seçersin başkanda kendi ekibini kabinesini kurar daha hızlı daha aktif ve daha çabuk karar alır. Koalisyon hükümetleri gibi 3 başlıklı iki başlı olmaz. Dünyada uygulanan başkanlık sistemlerini görmekteyiz karar alma mekanizmaları çok hızlı ilerliyor. Yüksek yargının bir ok noktasındaki isimleri vatandaş seçecek. Vatandaş bütün mekanizmaların asli denetçisi konumunda olacaktır. Hem idarenin, hem yasamanın hemde yargının denetleyicisi konumunda olacaktır. Artık ayak oyunları ile Cumhurbaşkanı seçtik olmayacak. 2014 Ağustos ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaş kendi oyu ile Cumhurbaşkanını seçti ve bu bir sürecin ilk adımıydı, ikinci adımı Yeni Anayasa olacak ve son adım ise başkanlık sistemidir. Türkiye'de halkın iradesinin egemen olmasını istiyorsak Yeni anayasa ve başkanlık sistemi olmalıdır" ifade etti. 

"İÇ VE DIŞ GÜÇLER ELLERİNDEN GELEN GAYRETLERİ GÖSTERECEKLER"

Çözüm sürecine de değinen Taşkın, "Bugüne kadar iktidarların konuşmaya korktukları bu sorunu AK Parti üzerine gitti. Türkiye'de tüm bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız artık kan ve göz yaşı istemiyor, birlikte ve kardeşçe yaşamak istiyor. AK Partimizin güven veren uygulaması sayesinde bu projede başarıya ulaşacaktır.Türkiye'nin ayak bağı olan iç ve dış güçler bu seçimde de AK Partimizi frenlemek için elinden gelen bütün gayretleri ortaya koyacaktır. Hiç bir zaman bir araya gelmeyecek güçler bir bakıyorsunuz sarmaş dolaş olmuş ortak düşmanları karşısındalar, ortak düşmanları ise Recep Tayyip Erdoğan'dır. MHP, CHP, HDP ve parelel yapısı da Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden her an bir araya gelebiliyorlar. Vatandaşlarımız tüm bu oyunları 7 Haziran'da sandıklarda bozacaktır" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adil Ağcan "Hekimhan ilçe teşkilatı olarak her zaman partimizin ve adaylarımızın yanındayız. 2015 Haziran ayında yapılacak olan seçimler büyük önem arz ediyor. Haziran ayında yapılacak olan seçimler ne Malatya'nın nede Türkiye'nin sorunu değil dünyanın sorunudur. Anayasamızın değişikliği Türkiye'nin ufkunu değiştirecektir. Bizler bu davanın ardındayız. 2015 yılında Türkiye'nin ufkunu değiştireceği bir süreci hep birlikte yaşayacağız"  dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız