SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darbe Bekliyordum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:18
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat sürecinde yaşananları anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''1997 yılının Haziran ayında darbe olacağı söyleniyordu. Benim aklımdaki tarih de 12 Haziran'dı'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen ''Bin yıllık darbe!: 28 Şubat'' panelinde yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecini değerlendirdi. 

''Birileri bin yıl sürecek dedi ama sürmedi'' diyen Arınç, Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'ın gerçek mağduru olduğunu söyledi. Arınç, ''Refah Partisi'nin yıkılması, Erbakan'ın Başbakanlık'tan uzaklaştırılması ve irtica paranoyası içerisinde eskiye dönüşün temin edilmesi için çok büyük hukuksuzluklar yapıldı'' dedi. 

Baş aktör Demirel 

''Bir gerginlik ortamında, Süleyman Demirel'in de şüphesiz çok büyük katkılarıyla bu işin içerisindeki baş aktör olarak hükümetin istifasını aldı'' diyen Arınç, şunları kaydetti:

''O günlerin yaşayan bir tanığı olarak çok üzüldüğümüzü, sıkıldığımızı, kendi içerimizde çok kara günler geçirdiğimizi söylemeliyim. Bu, bir darbe miydi, değil miydi? O zamanlar lojmanlardayız. Emin olun 1997'nin haziran ayında bir darbe olacağı herkes tarafından o kadar güçlü söyleniyordu ki benim aklımdaki tarih de 12 Haziran'dı. Pek çok milletvekili, Refah Partililerden bir tanesi bile değil ama DYP'lilerin en az yüzde 60'ı yurt dışına gitmiştir. Ve bize haber getirenlere 'lojmanımız bu, evimizdeyiz, kim gelecekse bekliyoruz. Biz milletin emanetiyle geldik, bu emaneti başka hiç kimseye de emanet etmeyiz' demiştik. Allah bizi mahçup etmedi. 12 Haziran'da darbe bekleniyordu...Şimdi geldiğimiz nokta, 28 Şubat'ın asli ve feri faillerinden yargı önünde hesap sorulma günüdür. Bunun konuşuluyor olması bile beni fevkalade memnun ediyor. Yargının vereceği karar ne olursa olsun, bugün 28 Şubat lanetli bir hale gelmişse, artık bu Türkiye'nin önünün açıldığını zannediyorum ki gösteren en önemli olay.'' 

Benzer olaylar yaşandı 

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''AK Parti iktidarının görevi aldığı günden bu yana Meclis Başkanlığım 5 yıl sürdü. Bu süreç içeresinde bildiğim ve gördüğüm kadarıyla 28 Şubat benzeri pek çok olay yaşanmıştır. Bu olaylar başarısız kalmıştır'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız