SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Davasında 2 Generale Tutuklama Çıktı

0
Güncellendi - 2017-04-11 04:02:42
Darbe Davasında 2 Generale Tutuklama Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Darbe Girişimi sırasında 15-16 Temmuz'da Malatya'daki 2. Ordu Karargahı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki darbeci faaliyetlere ilişkin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 13'üncü duruşmasında, daha önce tutuklu yargılanıyorken serbest bırakılan 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun'un yanı sıra davanın başından beri tutuksuz yargılanan 2. Ordu eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıktı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimine Malatya’dan destek veren 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de bulunduğu 26’sı tutuklu 76 sanıklı Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 13’üncü duruşması yapıldı.

Mahkeme salonuna dönüştürülen Yakınca Spor Salonu’nda görülen davanın 76 sanığından bugüne kadar tutuklu sanıklarında içerisinde yer aldığı 68 sanığın ifadesi alındı. Savunması alınamayan halen 8 tutuksuz sanık bulunuyor.

Duruşmada Savcısı Muhittin Atlı, davanın tutuksuz sanığı 2. Ordu eski Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım’ın kullanmış olduğu cep telefonu ByLock kullanıcısı olduğu ve yeni deliller nedeniyle, 17 Mart’taki 9. duruşmada tahliye edilen 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun’un sıkıyönetim komutanı olarak görevlendirilmiş olması ve talep etmiş olduğu tanıkların halen dinlenilmemiş olması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmemiş olması nedeniyle tutuklanmasını talep etti.

Avukat ve sanıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti talepleri görüşmek ve ara kararları almak üzere duruşmaya 21.30 -00.20 saatleri arasında ara verdi.

Ara kararları Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece yarısından sonra 01.30 sıralarında açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Turan Kılıç, tutuksuz sanıkların bulunduğu ilerdeki Ağır Ceza Mahkemelerinden SEGBİS üzerinden ifadelerinin alınması için yeniden talimat yazılmasına, Bylock kullandığı tespiti yapılan sanıkların Bylock yazışmalarının ve teknik tespitlerin Emniyet ve MİT’ten istenmesine, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 15- 16 Temmuz 2016 tarihinde Orgeneral Adem Huduti ile görüşüp görüşmediği ve görüşmüş ise hangi telefonlardan görüşüldüğünün tespiti için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi aracılığı ile tanık sıfatıyla ifadesinin alınması için yazılan müzakerenin beklenilmesine, mevcut 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in ifadesinin sanık ifadelerinin ardından alınmasına, 7.Ana Jet Üssü’nde F-4 savaş uçaklarının kullanımı ve ile ilgili olarak teknik bilgi istenmesine, Eskişehir’deki BHHM ile7. Ana Jet Üssü arasında darbe girişimi günü yapılan telefon görüşmelerinin tespit edilmesine, 7. Ana Jet Üssü’nde uçakların kaldırılışı ile ilgili olarak teknik bilgi istenilmesine, 7. Ana Jet Üssü’nde tatbikat uçuşu yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi.

2 ESKİ GENERALE TUTUKLAMA

Mahkeme Heyeti, 17 Mart’taki 9. duruşmada tahliye edilen 2. Ordu eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tümgeneral Avni Angun ile 2. Ordu eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım’ın tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

Mahkeme Heyeti, 2. Ordu eski komutanı orgeneral Adem Huduti ile birlikte diğer 26 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Haziran 2017 tarihine erteledi.

TUTUTUKLU GENERAL SAYISI 6'YA YÜKSELECEK

Toplam 76 sanıklı dava kapsamında general olarak 2. Ordu eski komutanı Adem Huduti, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu Eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım ve 7. Ana Jet Üssü’nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık tutuklu bulunuyor. 13. duruşmada tutuklanmalarına karar verilen Angun ile Yıldırım yakalandıklarında, tutuklu general sayısı 6 olacak.

ARŞİV FOTO: Eski Kurmay Başkanı Avni Angun

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız