SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimi Davasında Karar Günü

0
Güncellendi - 2018-05-04 15:34:34
Darbe Girişimi Davasında Karar Günü
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine Malatya’dan destek verdikleri gerekçesiyle 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’nde o dönem görevli 5’i general olmak üzere 24’ü tutuklu 76 sanıklı davanın 11. duruşması yapılacak ve mahkeme heyeti kararını bugün açıklayacak.

-10 DURUŞMADA 32 OTURUM YAPILDI

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yakınca Spor Salonu’nda görülen darbe girişimi davasının 11. duruşması yapılacak. Yargılamada şimdiye kadar 10 duruşma da toplam 32 oturum gerçekleştirildi.   Bugünkü 11. duruşmada yerel mahkemedeki yargılama sona ermiş olacak.

-5 GENERAL TUTUKLU YARGILANIYOR

Malatya’daki darbe girişimi davasında dönemin 2. Ordu Komutanı eski Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6 general, 5 Albay, 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen, 1 Teğmen olmak üzere 33 subay, 4 astsubay, 2 Uzman Çavuş ile 37 er ve erbaş sanık olarak yargılanıyorlar.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görülen davanın tutuklu 24 sanığı arasında, hepsi darbe girişimi sonrası TSK'dan ihraç edilmiş olan dönemin 2. Ordu eski komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, ve 7. Ana Jet Üssü’nün eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 5 generalde tutuklu sanık olarak yargılanıyor.

-KARAR BUGÜN AÇIKLANIYOR

Geçtiğimiz 28 Şubat’ta gerçekleşen 9. duruşmada Cumhuriyet Savcısı Muhitin Atlı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunmuş ve 5’i general, olmak üzere 32’si rütbeli ve 33’ü er olmak üzere toplam 65 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmiş, diğer sanıklar hakkında ise beraat talebinde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti  9 Nisan’da başlayan ve 2 hafta  süren  10. duruşmanın gerçekleşen 9 oturumunda sanıkların ve avukatlarını esas hakkındaki savunmalarını almıştı.

Mahkeme heyeti bugünkü duruşmada sanıkların son sözlerini alarak, hüküm kararlarını açıklayacak.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız