SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimi Malatya İddianamesi Hazır

0
Güncellendi - 2016-12-18 17:17:18
Darbe Girişimi Malatya İddianamesi Hazır
A- A+ PAYLAŞ

  • 1 numaralı şüphelisi 2. Ordu eski komutanı Huduti olan 6'sı general 76 şüphelinin yeraldığı Darbe Girişimi Malatya Davası için Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin 2. ayağını oluşturan Malatya’daki darbe girişiminin iddianamesi hazırlanarak mahkemeye sunuldu. 2. Ordu’nun eski komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin (fotoğraftaki) 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede Huduti ile birlikte toplam 6 general yer alıyor.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimine Malatya’dan destek veren 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki darbe girişimine ilişkin iddianamesini tamamlayarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

İddianamede darbe girişimi sırasında dönemin 2. Ordu’nun Komuta Kademesi’ni oluşturan 2. Ordu’nun eski komutanı Orgeneral Adem Huduti 1 numaralı şüpheli olarak yer alırken, 2. Ordu eski Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 2. Ordu eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, 2. Ordu eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu’da görevli Tuğgeneral Ersin Yıldırım, 7. Ana Jet Üssü’nün eski komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte subay, astsubay ve erlerden oluşan toplam 76 şüpheli hakkında suçlamada bulunuyor.  Cumhuriyet Başsavcılığı 197 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

İddianamede şüpheliler için; "FETÖ-PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak, Cebir Ve Şiddet Kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Öngördüğü Düzeni Ortadan Kaldırmaya Veya Bu Düzen Yerine Başka Bir Düzen Getirmeye Veya Bu Düzenin Fiilen Uygulanmasını Önlemeye Teşebbüs Etmek, Cebir Ve Şiddet Kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya Veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin Görevlerini Kısmen Veya Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etmek, Cebir Ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya Veya Görevlerini Yapmasını Kısmen Veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek Ve Mala Zarar Vermek" suçlamalarında bulunuluyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi incelemek, kabul etme ya da etmeme konusunda karar vermek için 15 gün süresi bulunuyor.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin 2. ayağını oluşturduğu belirtilen 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki önemli hususların dosyada yer aldığı ve iddianamenin kabulü ile bu hususların kamuoyu gündemine geleceği ifade ediliyor.

BAZI SUBAYLARDA BYLOCK VAR

Bu arada, iddianamede şüpheli olarak görünen bazı subayların FETÖ terör örgütünün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''Bylock''u kullandığının tespit edildiği kaydedildi.

3’ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Şüpheliler hakkında 3’erkez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 10’ar yıl hapis cezası talep edildi. Buna göre;  FETÖ /DPY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 7.5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası, Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmekten;  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız