SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimine Tepki Sürüyor

0
Güncellendi - 2016-07-20 22:52:11
Darbe Girişimine Tepki Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Silahlı Kuvvetler'deki FETÖ'cü bir grubun darbe girişimine karşı Malatya'da çeşitli kesimlerden tepkiler sürüyor.

GİRİŞiMCİLER..

TOBB Malatya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Coşkun ile Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yunus Akçin, yaptıkları ortak açıklamada şöyle dediler:

"Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Malatya Kadın Girişim Kurulu ile Genç Girişim Kurulu olarak karşınızdayız.

15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı bertaraf etmiştir. Halkımız demokrasiye sahip çıkmıştır.

Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.

Milli birliğimize ve demokrasimize sahip çıkmak üzere başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz ile beraber darbecilere karşı birlik olan siyasi partilerimize, STK’larımıza, vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize ve medya kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Geçmişi zaferlerle dolu milletimiz, egemenliğin yalnızca millete ait olduğunu tüm dünyaya göstermiş 'Demokrasi Bayramı' olarak anılacak milli duruşumuz, geleceğe dair umutlarımızı daha da artırmıştır. Bugün demokrasimiz dünden daha fazla güçlenmiştir. Gelecek yıllarda 15 Temmuz “ Demokrasi Bayramı” olarak kutlanmalıdır.

Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz,

Bir daha böyle elim hadiselerin yaşanmamasını ve ihanet çetesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve hukuk önünde hesap vermesini bekliyoruz.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Malatya Kadın Girişim Kurulu ile Genç Girişim Kurulu olarak, Türkiye'yi büyük hedeflerine ulaştırmak için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Her zaman devletimiz, milletimizin ve demokrasinin yanındayız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır."

SPOR TABAN BİRLİKLERİ..

Malatya Amatör Spor Taban Birlikleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Eserdi, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Malatya Şube Başkanı Ramazan Kabak, Malatya İl Hakem Kurulu Başkanı Akın Kaan Öz, Malatya İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Faik Demez ve Malatya Spor Saha Komiserleri Derneği Başkanı Osman Nuri Karaağaç tarafından gerçekleştirilen ortak açıklamada, darbe girişimi protesto edildi.

Açıklamada, “Spor Taban Birlikleri Ülkemizde Demokrasiye karşı yapılan kalkışma ve darbe girişimini değerlendirerek aşağıdaki hususların kamuoyuna açıklanmasına karar vermiştir. Spor taban birlikleri Anayasal düzen dışında gelişen millet iradesini yok sayan her türlü girişimin karşısındadır Devletimizin güvenlik birimlerini bir biriyle çatıştıran iki yüz kişinin üzerinde şehit verdiğimiz ve FETÖ terör örgütünün organize ettiği bu kalkışma affedilemez. Taban birliklerimiz İlimizde bulunan 35.000 e yakın Sporcu, Yönetici, Antrenör, Hakem ve Kulüp Başkanlarıyla hep birlikte ülkesinin, milletinin ve parlamentosunun yanındadır. Asil milletimizin ve STK‘larımızın bu menfur saldırı karşısında dik durması sonucu bu bela def edilmiş olmasına rağmen meydanlarda nöbetler devam etmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu, terör örgütlerinin bütünlüğümüze karşı saldırılarını en üst seviyeye çıkardığı bu hassas günlerde farklı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiğimiz bu kalkışma karşısında milletimizle birlikte Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Taban Birlikleri olarak bu saldırının sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması da memnuniyetle karşılanacaktır. Ayrıca Devletimizin tüm kurumlarında gizlice örgütlenen bu ve benzeri yapıların bir an önce tespit edilerek temizlenmeleri sağlanmalıdır. Taban birlikleri olarak bu yüce değerlerimizin korunması yolunda mücadele veren tüm kişi ve kurumlara minnet ve şükranlarımızı sunarız, Demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

GENÇLİK KONSEYİ..

Gençlik Konseyi Genel Başkanı Ahmet Bayduz, Genel Başkan Yardımcısı Selman Çobanoğlu, Yazıhan İlçe Başkanı Bülent Gedik, Battalgazi İlçe Başkanı Yusuf Çulha, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hasan Keleş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Darbeyi sert bir dille kınadı.

Başkan Bayduz şu ifadeleri kaydetti;

"Derin ve köklü bir devlet geleneğine sahip olan aziz Türk Milleti ve onun gözbebeği Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi tarihte emsali olmayan bir ihanetle karşı karşıya kalmıştır. Kanımızı akıtan bir Masumiyet istemiyoruz. Dini ve insanı duyguları kullanarak devlet kademelerinde görevli, bununla birlikte devletimizin incisi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Güçlerimizin içerisinde bir takım düzenbazlıklarla kendi menfaatleri doğrultusunda kullanan örgütlerin, halkın huzurunu ve asırlarca omuz omuza saf tutmuş, sofrasında ekmeğini ve çorbasını paylaşmış bir milletin uğruna şehitler vererek kazandığı bu vatanı, gazileriyle zaferleriyle tarih yazan bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ve vatan bilincini bozamaz ve bozamayacakta.

Yapılan bu tür eylemlerin başarısız olduğunu Tarihin her köşesinde ispatını gördük. Akif’in dediği gibi, asımın nesli demiştim ya, nesilmiş gerçek, Çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek...

Biz gençler bu ülkenin yılmaz bekçileriyiz. Atalarımızdan miras olarak kalan bu vatan toprakları ne mezhep kavgalarına nede bölücü terör eylemlerine ve bu tür yapılara pabuç bırakmayacaktır. Bütün yapılan zararlı faaliyetleri kınıyoruz. Adaleti şaşmayan ilahi mahkemeye havale ediyoruz.

Biz birlikte oldukça güçlüyüz. Darbecilere karşı direnen farklı siyasi görüşteki kardeşlerimizi, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden bir olan milletimizi bir kez daha kutluyorum. Tarihin ilk sayfalarına altın harfler ile yazılacağından hiç kuşkum yoktur. Aramıza fitne sokmaya çalışan provokatörlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bin seneden beridir aynı kaderi paylaşan, aynı havayı teneffüs eden bu aziz millet arasındaki kardeşlik ilişkisini hiçbir güç bozamayacaktır. Anadolu Türkiye'sinde ki bu kültür zenginliği hiç bir ülkede olmadığı için bu kadar içten ve samimi duygularla birbirimize destek veren fertler olmaktan gurur duyuyoruz.

Biz gençler, var olduğumuz sürece Allah’ın izniyle, ülkemizde mezhep ve kültür farklılığı olan kardeşlerimizi birbirine düşürmeyeceğiz ve düşürenlere de engel olacağız. Biz bir kez daha ispatını tüm dünyaya ilan ettik. Çanakkale’de İstanbul’da hicazda Asya ve Afrika’da Atalarımızın dediği gibi Burası Anadolu Türkiye’si ve buradan geçiş yok.

Sözlerimi şu cümleler ile tamamlamak istiyorum. Bu ülke için kahramanca şehit olan vatandaşlarımıza, yiğit ve cesur polisimize, Tük Silahlı Kuvvetlerimizin onurlu askerlerimize Allahtan Rahmet diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2. bir emrine kadar Meydanları terketmeyeceğiz. Ne mutlu vatanı için can veren şehitlerine, ne mutlu ülkesi için çalışan gençlerine, ne mutlu Türkiye milletine."

Bu arada, Türk Hukuk Enstitüsü Malatya Temsilcisi Avukat Faik Demez de, darbe girişimine tepki gösterdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

tsokadın

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız