SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darbe Girişiminin Faturası 300 Milyar TL"

0
Güncellendi - 2016-08-02 05:14:27
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiye faturasının 300 milyar TL olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin olarak, hurriyet.com.tr'de, Ankara mahreçli olarak, Nuray Babacan imzasıyla yeralan haberin bir bölümü şöyle:

"Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisine faturasının ilk belirlemelere göre 300 milyar lira olduğunu açıkladı. Tüfenkci, ayrıntılı hesaplamalarla bu rakamın artacağını da ekledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir grup gazeteciyle sohbetinde, piyasaların darbe girişiminden nasıl etkilendiğini, ekonomi açısından sonuçlarını değerlendirdi. Piyasaların darbe girişimi sonrası iyi sınav verdiğini söyleyen Tüfenkci şunları söyledi: ““Millete teşekkür etmek lazım. Darbe başka ülkelerde olsa, bu piyasalar bir haftadan önce açılmazdı. Türkiye’de cuma günü darbe girişimi oldu. Pazartesi, bankalar, borsalar, ürün piyasaları, ticaret merkezleri açıldı. Faizler olağanüstü artmadı. Borsa sınırlı düştü. Büyüme oranını ya da ihracat rakamlarını revize etme gereği yok. Millet sağlam durdu. Pazartesi gününden itibaren 10 milyar dolar bozduruldu ve bankaya yatırıldı. Bu da doların normal seyrinde gitmesine neden oldu. Yabancılar çok yüklü çıkışlar yapmadı.”

AZ BİLE SÖYLÜYORUM

Yaptıkları ilk hesaplamalara göre, darbenin ekonomiye maliyetinin 300 milyar lira olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Savaş uçakları, helikopterler, silahlar, bombalar, binalar; 300 milyar lira. Belki az bile söylüyorum, daha da artabilir. Tabi orta vadede tüm maliyet çıkacak. Örneğin, yurtdışından siparişler iptal oldu. Adamlar gelemedi. Çünkü darbeciler Türkiye’yi üçüncü dünya ülkesi görüntüsüne soktu. Sokaklarda tankların olduğu, meclisin bombalandığı görüntülerden sonra gelmiyorlar. Bütün bunların tüm maliyeti orta vadede çıkacak”diye konuştu..."

haberin tamamını, hurriyet.com.tr'ye aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/darbenin-faturasi-300-milyar-tl-40177940

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız