SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişiminin İkinci Dalgasına 2 Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-07-22 06:42:24
Darbe Girişiminin İkinci Dalgasına 2 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığında Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’tan sonra burada görevli bir kurmay albay ile bir binbaşı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminde ikinci dalgayı Malatya 7. Ana Jet Üssü’nde F-4 2020 tipi savaş uçaklarını havalandırarak yapmak isteyen pilotlara yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 9 Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu şüpheliden 1 kurmay Albay ile 1 binbaşı Malatya Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, 7 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

7. ANA JET ÜSSÜ’NDE 3 TUTUKLU OLDU

Darbenin ikinci dalgasında Kayseri’den izinsiz kaldırılan 7 adet askeri nakliye uçağı ile F-4 2020 savaş uçaklarının kaldırılmasını engellemek için Malatya Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri, TIR ve otobüsler piste yerleştirerek olası saldırı girişimleri engellenmişti.

7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık ile birlikte 7. Ana Jet Üssü’ndeki soruşturmada şimdiye kadar toplam 3 şüpheli tutuklanmış oldu.

TOPLAM TUTUKLU 47 OLDU

Bu arada, Malatya’da darbeci gruba yönelik soruşturmada şimdiye kadar 44’ü 2. Ordu Komutanlığı Karargahında, 3’ü ise 7. Ana Jet Üssü’nde olmak üzere toplam 47 şüpheli tutuklandı. Tutuklananlar arasında 1 orgeneral, 1 tümgeneral, 3 tuğgeneral da yer alıyor.

Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

FERDİ_2_HAVACI (1) FERDİ_2_HAVACI (2)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız