SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Günü 'Beyaz Bayrak'lı Askerler..

A- A+ PAYLAŞ

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir kısım askerlerin darbe kalkışması üzerine, polis ve jandarma tarafından kuşatılan 2. Ordu Karargahı'nın bahçesinde, bu girişime destek vermeyen ve bir arkadaşları da yaralanan askerlerin, beyaz bayrak göstererek yardım ve teslim olmak isteme görüntüleri amatör bir kamera tarafından kaydedildi.

2. Ordu Karargahı'ndaki darbecilerin direnişi sırasında, karargahtaki birçok er ve erbaş, aralıklarla kışla duvarından atlayarak polise teslim olmuşlardı. Cumartesi günü kaydedilen görüntüde de, çevresi vatandaşlar tarafından çevrilmiş olan kışlanın bahçesindeki askerlerin, yaralı bir arkadaşlarının başında beyaz bayrak sallayarak yardım istemeleri yeralıyor. Ancak tereddüt geçiren ve yaralıyı daha geriye taşıyan askerlerin, daha sonra teslim oldukları belirtiliyor.

Görüntüdeki yaralı askerin, teslim olmak istediği için darbeciler tarafından vurulduğu değerlendiriliyor.

Karargahta, Darbeci Yarbay Ahmet Üçbudak, Yüzbaşı Kemal Yavuz ile Uzman Çavuş İbrahim Baydur, erler Abdi Yıldız ve Emrah Çetin silahla yaralanmış ve hastaneye kaldırılmışlardı. Ayrıca, dışardaki vatandaşlardan da Enes Gün ve Süleyman Çiçek yaralanmışlardı.

Karargahtaki direniş sırasında ve sonrasında polise teslim olan 70 er ve erbaştan 63'ü sevkedildikleri mahkemece serbest bırakılırken, 7 erbaş ve er, bir albay ve bir binbaşı ile birlikte tutuklanmışlardı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bb2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız