SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Günü Satışı Yapılmış

0
Güncellendi - 2016-11-23 23:38:52
Darbe Günü Satışı Yapılmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY yanlılarının şirketine ait dershanenin bulunduğu iş merkezinin A blokundaki şirket  mülkiyetinin 15 Temmuz darbe girişimi günü el değiştirdiği anlaşıldı. Ancak yapılan çalışmalar sonucunda, iş merkezinde dershanenenin bulunduğu blok Hazine’ye devredildi. Dershane binasını satın alan ve FETÖ / PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında aranan işadamının ise, darbeden sonra yurt dışına çıktığı ve Uganda’da olduğu belirlendi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın doğruladığı bilgilere göre; Malatya’da uzun yıllar FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bağlı olarak çalışan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan eğitim kurumları arasında yer alan bir dershanenin faaliyet gösterdiği Çevreyolu üzerindeki 9 katlı binasının 15 Temmuz darbe girişimi günü bir işadamına satıldığı belirlendi.

ALMIŞ GİTMİŞ!.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle darbe sonrasında kapatılan dershanenin faaliyet gösterdiği binayı Kardelen A.Ş. adına yönetim kurulu yetkisiyle, halen FETÖ'den tutuklu olan A.E. adlı şahsın 15 Temmuz darbe girişimi günü 11 bağımsız bölüm şeklinde Y.A.  adlı işadamına satış işleminin yapıldığı anlaşıldı. Bu satış Battalgazi Tapu Müdürlüğü'nde”12207” yevmiye numarası ile işlem gördü.

Binayı satın alan Y.A.’nın, darbe girişiminden sonra Malatya’daki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında firari olarak arandığı, ancak güvenlik birimlerinin yaptığı araştırmada Uganda’ya kaçtığının belirlendiği ileri sürüldü.

BİNA HAZİNE’YE DEVREDİLDİ

Darbe girişimi sonrasında Malatya Valiliği’nin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün okul ve dershaneleri ile ilgili çalışmasında, dershane binasının 15 Temmuz günü satıldığını tespit edince, mahkeme kararı ile ihtiyati tedbir kararı koydurarak, satış işlemini durdurdu. Söz konusu bina Kanun Hükmündeki Kararname ile Malatya Defterdarlığı'na devredildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

matim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Haydar sessizce (7 yıl önce)
    Vay be
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (7 yıl önce)
    Ben bu dersanede 2013 yılında okudum ve bu fetocular sınıfları gezip polis olmak isteyenler 508 nolu sınıfa dersten sonra gelsinler denildi ve birçok kez bende bulundum soruları resmen dağıttılar ve bizim sınıfta 2 ile 2 yi toplayamayan çocuk bu hügem dersanesinden polis oldu ben buradan yetkililere sesleniyorum bunları araştırın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Burdan yetkililere sesleneceğine alo 140 terör ihbar hattını ara ver tc'ni öyle ihbarını yap hem VATANA bir yararın dokunur. Senin verdiğin bu bilgiyi ana sınıfındaki çocuklarda biliyor önemli olan isim tespiti. Sonuçta 508'den sende geçmişsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • :) son cümle tam kapak olmuş..
    0
    0
    Yanıtla
  • kardesim sikayet etmedigimi ne biliyorsun ? isim ve soyisim olarak bu ise bulasan herkezi ben ihbar ettim . ayrica ben o 508 e yalaka olmadim hicbirzaman ticaret ile hayatimi kazaniyorum milletin hakkina girip polis asker olacagima namusumla ekmegimin pesindeyim saygilar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet bey bu konuda haklı. Buradan yazmak, argo tabir ile sallamak kolay. Bu konuda bilgin ve belgen var ise Malatya Emniyet Müdürlüğü ile veya ilgili kurumlara iletmen gerekiyor. Bir de doğru ise böylesi bir haksızlığı neden şimdi dile getiriyorsun? 2013 yılından itibaren bu konuda ne yaptın?
    0
    0
    Yanıtla