SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Şehidi Kızının Başarısını Göremedi

0
Güncellendi - 2016-07-30 04:00:06
Darbe Şehidi Kızının Başarısını Göremedi
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda şehit düşen Zekeriya Bitmez'in (57) 18 yaşındaki kızı Feride Bitmez, LYS’den 414 puan aldı. Darbe girişiminde şehit olan baba, kızının üniversite sınavını kazandığını göremedi.

Bitmez, ailesinin geçimini sağlamak ve iki çocuğunun eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla özel bir spor tesisinde çalışıyordu. Özellikle çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri adına İstanbul’da ekmek parası peşinde koşan Bitmez, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda şehit düştü. Şehit Zekeriya Bitmez’in kızı Feride Bitmez, babasının şehit oluşundan 3 gün sonra açıklanan LYS sonuçlarına göre üniversiteye girebilme hakkını kazandığını ve 414 puan aldığını öğrendi ancak onu okutmak için İstanbul’da çalışan ve şehit düşen babası kızının üniversite sınavını kazandığını göremedi.

“BABAMLA O GECE SON KEZ TELEFONDA GÖRÜŞTÜM”

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında babasını kaybetmenin hüznünü yaşayan Feride Bitmez, babasının hayatı boyunca cesur olduğunu ve milleti için her şeye hazır olduğunu söyledi.

Darbe girişimi gecesinin yaşandığı gece babasıyla telefonda görüştüğünü ifade eden Bitmez, “Babam, ‘burada bir şey yok, sakin olun, korkmayın. Bir grup serserinin çıkardığı bir şey, 2-3 saate geçer’ dedi. Ben üzülmeyeyim ve korkmayayım diye böyle söylemiş” dedi.

Bitmez, 15 Temmuz gecesi çok korktuğunu ve şoka girdiğini, hemen telefonla babasının aradığını belirtti.

“VATANLARI, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ŞEHİT OLDULAR”

Zekeriya Bitmez'in eşi Serpil Bitmez, yaşanan sürece anlam veremediğini belirterek, “Benim tek tesellim eşimin şehit olması. Vatanları, çocuklarımızın geleceği için şehit oldular. Belki onlar şehit olmasa, bugün burada oturamazdık” diye konuştu.

Eşinin ekmek parası ve çocuklarının okuması için İstanbul’da çalıştığını ifade ederek, şunları söyledi: “Çocuklarını çok düşünürdü. Çocuklarını okutmak için İstanbul’da çalışıyordu. İçerisindeki vatan sevgisinin ne kadar çok olduğunu gördük.”

“BABAM ‘OĞLUM ÇIKIN GEREKİRSE ŞEHİT OLUN’ DEDİ”

Zekeriya Bitmez’in oğlu Cihat Bitmez, babasının iki kardeşini okutmak için İstanbul’da çalıştığını kaydetti.

Darbe girişiminin olduğu gece babasını aradığını ifade eden Bitmez, babasıyla arasında geçen diyalogu şöyle anlattı: “Televizyonu izleyince hemen babamı aradım ‘baba gözünü seveyim bir yere çıkma’ dedim ama biliyorum gidecek. ‘Yok, oğlum Atatürk Havalimanı tanklar gelmiş, bende oraya gidiyorum’ dedi. Gitmemesi için bayağı yalvardım ama ‘Oğlum çok çok şehir oluruz. Sizde çıkın vatanı bunlara bırakmayın, gerekirse sizde şehit olun’ dedi.”

BİSİKLETİNE BİNİP, DARBECİLERE KARŞI KOYMAYA GİTMİŞ

Babasının şehit olmasının ardından Demokrasi Nöbetini sürdüren Kadircan Bitmez ise, babasıyla o gece telefonda görüştüğü ve kendisine, ‘çık sokağa gerekirse şehit ol’ dediğini ifade etti.

Bitmez, babasıyla 4 yıl önceki bir konuşmasında, ‘baba ne için yaşıyoruz?’ diye sorduğunu, babasının da ‘ben vatanıma şehit olmak için yaşıyorum’ dediğini ifade etti.

Babası Atatürk Havalimanı'ndayken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan Muhammet Buğra Bitmez, halı sahada çalışan babasının darbe girişimini duyar duymaz bisikletine binerek, Atatürk Havalimanı’na gittiğini kaydetti.

Bitmez, “Babamla telefonda görüştüm, ‘ben halı sahadayım, ordu ikiye bölünmüş dikkat et’ dedi. Her tarafta büyük bir kargaşa vardı. 5-6 tank gördüm. Babam, gözümde onların tankından daha güçlüydü. Öldüğünü söylediler ama inanmadım. Babamın yüzünü görene kadar inanamadım. En son yüzünü gördüğümde inandım” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bb1

bb2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Şehitler ölmez ablacığım, Baban seninle tabi ki gurur duyacaktır. Cennete girip de dünya alemine dönmek isteyen senin baban gibi şehitlerin haricinde kimse olmayacaktır. Şehit baban ise tekrar tekrar gelecek seni ziyaret edip gidecek, bir kez daha şehitlik şerbetini içmek isteyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi YUMRUTEPE (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin birdaha böyle bir acı göstermesin İnşaAllah ailesine ve dostlarına saygı ve sevgiyle selamlar.
    0
    0
    Yanıtla