SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Darbe Zamanı Bile Olmamıştı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:28
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü'nün, Malatya'da günlük olarak meydana gelen olaylarla ilgili basına ilettiği "Vukuat Raporu"ndaki "bilgi karartması" devam ediyor. Bu durum, 12 Eylül Darbesi dönemi de dahil olmak üzere "sansür"ün yoğun olarak yapıldığı dönemlerde bile görülmemişti.

Olaylar ve karışan şahıslar hakkında detaylı bilgi olmayan Polis Vukuat Raporu'nun sonuncusu olan 12 Aralık tarihli bültende, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme görevi olan basın aracılığıyla duyurulması uygun görülen bilgiler şöyle:

"ARANMASI OLAN ŞAHISLAR :

11.12.2012 günü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, Tehdit, Hakaret, Kamu Malına Zarar Verme ve değişik suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan on altı şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

KASTEN YARALAMA:

09.12.2012 günü Kernek Mahallesinde, müşteki bir erkek şahıs, şüpheli bir erkek şahıs tarafından darp edilmiş olup, şahsın yakalanmasına ve adli işleme başlanılmıştır.

MALA ZARAR VERME:

11.12.2012 günü Fırat Mahallesinde, müşteki bir bayan şahsın dükkânının kapısına şüpheli şahıs tarafından zarar verilmiş olup, adli işleme başlanılmıştır.

KASTEN YARALAMA:

11.12.2012 günü Üçbağlar Mahallesinde, müşteki bir erkek şahıs, şüpheli bir erkek şahıs tarafından darp edilmiş olup, adli işleme başlanılmıştır.

EVDEN HIRSIZLIK:

10.12.2012 günü Turgut Özal Mahallesinde, müşteki bir erkek şahsın ikametinden 60 kasa kayısının çalınması olayı ile ilgili olayı gerçekleştiren şahısların yakalanmasına ve adli işleme başlanılmıştır.

NARKOTİK MADDE            :

11.12.2012 günü ekiplerimiz tarafından durumundan şüphelenilerek durdurulan iki erkek şahsın yapılan üst aramasında 52 gram Uyuşturucu Esrar Maddesi ele geçirilmiş olup, adli işleme başlanılmıştır.

TAKSİRLE YARALAMA (Trafik Kazası):

11.12.2012 günü ilimiz genelinde meydana gelen 4 trafik kazasında toplam 6 kişi yaralanmıştır.

TRAFİK UYGULAMALARI:

11.12.2012 günü Trafik Ekiplerince 4 trafik kazasına müdahale edilmiş, yapılan uygulamalarda 473 araç kontrol edilmiş, 182 araca 22.790 TL cezai işlem uygulanmış, 14 araç trafikten men edilmiştir."

Bu arada, Jandarma tarafından daha önce günlük olarak verilen "Vukuat Raporu" da kesilerek, basına iletilmemeye başlandı.

Kamuoyunun doğru ve gerçek bilgi almasını engelleyen bu yeni "sansürlü" durumun Vali Vasip Şahin'in göreve başlamasının ardından uygulanmaya başlanması da dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız